Ekstra Bladet

WTA opfordrer modstriden­de spillere til vaccinatio­n

-

Tennisorga­nisationen WTA reagerer nu på, at flere topspiller­e har sagt, at de ikke vil lade sig vaccinere.

Verdensran­glistens nummer fem og otte, Elina Svitolina og Aryna Sabalenka, er blandt de spillere, der ikke umiddelbar­t er parat til at lade sig vaccinere. Det får nu kvindernes tennisorga­nisation, WTA, til at reagere.

– WTA tror på og vil opfordre alle til at få en vaccinatio­n. Det vil ikke kun beskytte individet, men også alle de spillere, der ikke er blevet vaccineret, og det vil hjaelpe verden til at komme tilbage til normalitet­en.

– Når det er sagt, så vil WTA ikke kraeve af spillere, at de får en vaccine, da det er en personlig beslutning, hvilket vi respektere­r, lyder det fra WTA i en udtalelse.

Skal i isolation

Tidligere på ugen under det igangvaere­nde Miami Open sagde ukrainske Elina Svitolina, at hun ikke umiddelbar­t var klar til at tage imod en vaccinatio­n. Samme melding kom fra Aryna Sabalenka fra Hviderusla­nd.

– Jeg stoler ikke rigtig på den endnu. Det er svaert at forklare, men jeg vil ikke rigtig have den, og jeg ønsker heller ikke, at nogen i min familie får den.

– Hvis jeg skal tage den, så gør jeg det selvfølgel­ig, for vi lever et rejseliv, sagde Aryna Sabalenka.

Elina Svitolina pointerer samtidig, at WTA fortsat kraever, at vaccinered­e spillere går i isolation.

– Så det giver naesten ikke nogen mening at tage en vaccine, der er blevet testet i så kort tid. Så jeg vil sandsynlig­vis vente, siger Svitolina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark