Ekstra Bladet

PÅ BANEN IGEN

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Lars Christians­en står stadig skarpt, selv om kilometert­aelleren har rundet 48 omgange. Formen er fin – faktisk så god, at den danske legende midt i et coronaramt skadeshelv­ede med jaevne mellemrum igen har vaeret nødt til at snøre skoene og dyppe klør fem i harpiksbøt­ten.

Da Flensburg Handewitt lørdag tog imod de evige rivaler fra THW Kiel, kunne hjemmehold­et lige akkurat skrive 12 navne på holdkortet.

Skader og corona havde taget resten – deriblandt Mads Mensah og Simon Hald, der efter turen med landsholde­t drønede i 14 dages isolation for at have haft naer kontakt til bl.a.

Lasse Møller, der både var skadet og efterfølge­nde testet positiv.

Så blev der igen kaldt på den gamle sønderjysk­e elegantier, der ellers har fået monteret de blankpudse­de sko og nu gør sig på de bonede gulve som sportschef i klubben.

’Hjaelper hvor vi kan’

– De manglede folk til at kunne spille seks mod seks til traening, og så må man jo lige traede ind og hjaelpe til i ti minutter.

– Jeg har gjort det et par gange, når vi har manglet spillere, og assistentt­raeneren Mark Bult er også jaevnligt med – men han er jo også kun en knaegt på 38, beretter Lars Christians­en.

– Det er jo ikke så laenge siden, han stoppede, men jeg kan altså også godt stå ti minutter i forsvaret.

– Vi hjaelper, hvor vi kan, siger rekordhold­eren, der nåede 338 landskampe og scorede en bagatel af 1503 mål for Danmark.

– Hvor lang tid var du så hos massøren bagefter?

– Det var nu ikke slemt. Jeg holder mig faktisk i okay form, jeg løber en del og spiller også en masse padeltenni­s.

– Jeg traenede også med holdet i sommers op til saesonen og plejer at holde mig fit – jeg ka’ godt li’ at vaere i nogenlunde okay form.

Kurs mod guldet

Det er otte år siden, Lars Christians­en stoppede som aktiv, og selv om meget kan lade sig gøre i håndbold, skal vi dog ikke glaede os til at se ham i aktion på parketten igen.

– Haha, nej er du sindssyg! Hovedet kan stadig det hele, det kniber sgu lidt mere med kroppen.

Flensburg vandt 31-28 over Kiel og gik dermed et point i front i Bundesliga­en med støt kurs mod guldet i et opgør, hvor Niklas Landin også var fravaerend­e som følge af corona-udbruddet i den danske landsholds­lejr – der altså kan få afgørende betydning syd for graensen.

Det vil folkene fra Kiel givet huske, selv om de efter tre års pause kunne aktivere målmanden Mattias Andersson. Men han er også kun 43 …

 ?? FOTO: FRANK MOLTER/PICTURE-ALLIANCE/ DPA/AP IMAGES/RITZAU SCANPIX ?? Still going strong
Lars Christians­en er sportschef i klubben – her i samtale med den øverste direktør Dierk Schmäschke.
FOTO: FRANK MOLTER/PICTURE-ALLIANCE/ DPA/AP IMAGES/RITZAU SCANPIX Still going strong Lars Christians­en er sportschef i klubben – her i samtale med den øverste direktør Dierk Schmäschke.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Lars Christians­en som vi husker ham.
FOTO: LARS POULSEN Lars Christians­en som vi husker ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark