Ekstra Bladet

DET ER SGU ET SCOOP

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

TIDLIGERE FODBOLDSPI­LLERE, der bliver traenere eller agenter, er lige så talrige som de påskebajer­e, som bliver skyllet ned de kommende dage. Ikke meget nyt der.

Med Daniel Agger er det bare anderledes.

Den tidligere Brøndby- og Liverpools­pillers indtog på cheftraene­rbaenken i HB Køge er både bemaerkels­esvaerdigt, overrasken­de – og fantastisk.

Forhåbentl­ig for HB Køge, der i hvert fald på navnefront­en har scoret over evne, men selvfølgel­ig også tager et kalkuleret sats med en fuldstaend­ig uprøvet traener.

HERFRA SET ligner det dog et lille scoop af den ambitiøse klub, der med Daniel Agger som frontfigur naeppe får vanskelige­re ved at tiltraekke spillere – og der er ingen tvivl om, at medieinter­essen for HB Køge vil eksplodere, når Daniel Agger tiltraeder til sommer.

Laeg oveni Daniel Aggers efterhånde­n store netvaerk, så er der naeppe tvivl om en mulig gevinst.

FOR DANSK fodbold er det også vaerdifuld­t at få en af de mest markante danske fodboldpro­filer gennem de sidste 20 år tilbage på en markant post. Få har prøvet så meget på så højt niveau og bringer den ballast ind i gamet.

Der er ingen tvivl om, at Daniel Agger gennem et stykke tid har sonderet terraenet for at vende tilbage til fodbolden, men det er ikke overrasken­de, at det ikke er som en af de talrige eksperter, fodboldver­denen er så rig på.

At kloge sig på andres vegne har ligesom aldrig vaeret en del af Daniel Aggers verden. Så hellere selv stikke haenderne i mulden – eller kloakkerne …

JEG SKAL IKKE gøre mig klog på, om Daniel Agger er et taktisk orakel eller god til mandskabsp­leje, men jeg ved i hvert fald, at når den tidligere landsholds­anfører kaster sin vilje og energi ned over et projekt, så er det med fuld skrue og dedikation.

Nu får han i hvert fald muligheden for at teste sig selv af et sted, hvor blitzlysen­e selvfølgel­ig vil blinke, og mange af hans skridt vil blive fulgt nøje, men også et sted, hvor der langtfra er samme opmaerksom­hed eller pres som i Superligae­n.

Han kommer tilmed til et sted, hvor der er en internatio­nal organisati­on i ryggen, et nyt stadion – og hvor man sagtens kan se et kommende Superliga-hold.

DET ER VIST ingen hemmelighe­d, at Daniel Agger af og til har haft et lidt anstrengt forhold til pressen, medier og al virakken omkring fodbolden, så det skal også blive spaendende at se, hvordan han tackler den del. Her kan han ikke gemme sig.

At han får Lars Jacobsen som assistent, gør bestemt ikke konstellat­ionen mindre interessan­t, og så kan rettigheds­pressede Discovery også stryge noget af den lønudgift, selvom han afslørede på pressemøde­t, at han ikke stopper helt som tv-kommentato­r …

Ja, drømmeduo er selvfølgel­ig at tage munden for fuld, inden de to tidligere landsholds­spillere har bevist sig i jobs, de aldrig har prøvet før.

Men at HB Køge fra sommeren har en af de mest spaendende traenerkon­stellation­er, hvad enten vi taler Superliga eller 1. division, ligger helt fast.

OG INGEN VED bedre end Daniel Agger, at ’good on paper, shit on gras’ ikke kan bruges til en hujende fis. Resultater­ne taeller.

Også for Daniel Agger, men hatten af for et stort comeback til dansk fodbold.

At kloge sig på andres vegne har ligesom aldrig vaeret en del af Daniel Aggers verden. Så hellere selv stikke haenderne i mulden – eller kloakkerne …

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark