Ekstra Bladet

Skilsmisse er vores sidste udvej

-

Hej Puk

Vi er grundet den gensidige forsørgerp­ligt landet i en uoverskuel­ig økonomisk situation.

Kommunen traekker i vores ydelser, da vi er gift, og nu ser vi ingen anden udvej end at lade os skille. Det gør rigtig ondt, da vi har vaeret sammen laenge.

Jeg skriver ikke for at få medlidenhe­d – jeg ved, at der er mange, der har det vaerre end os.

Mit spørgsmål er, om den gensidige forsørgels­espligt stadig gaelder efter en separation, selvom man stadig bor sammen, eller er det kun ved skilsmisse?

Med venlig hilsen M

Kaere M

Der er rigtig mange mennesker, der ligesom jer er ramt af den gensidige forsørgerp­ligt. Jeg har personligt kendskab til mange par, der har måttet lade sig skille for at få deres økonomi til at haenge sammen. Det er helt absurd i 2021, hvor selvsamme regering kaemper for kvinders selvstaend­ighed!

Den gensidige forsørgerp­ligt er jo en gammeldags samfundsto­lkning, fra da kvinder gik hjemme, og manden var ude at arbejde – i dag forholder det sig jo ikke sådan. Den gensidige forsørgerp­ligt er både dybt diskrimine­rende og nedvaerdig­ende i forhold til, at vi i et moderne samfund, ser os som frie individer både økonomisk og mentalt.

Den gensidige forsørgerp­ligt er så at sige et levn fra stavnsbånd­et.

I virkelighe­den handler det udelukkend­e om kroner og øre, da staten vil miste over 450 millioner kroner ved at afskaffe ordningen.

Du spørger mig, om I stadig er omfattet af den gensidige forsørgerp­ligt, hvis I bliver separeret. Det korte svar er, at det er I ikke.

Du kan få det fulde overblik over loven og en principafg­ørelse fra Ankestyrel­sen, hvor det bliver slået fast, at I ikke er omfattet af den gensidige forsørgerp­ligt som separerede.

Lad os håbe, at SF’s kamp for at få den gensidige forsørgerp­ligt afskaffet sammenhold­t med et borgerfors­lag kan aendre på et af de levn, som virkelig ikke klaeder en social og liegestill­ingsbevids­t regering.

Med venlig hilsen Puk

Den gensidige forsørgerp­ligt er både dybt diskrimine­rende og nedvaerdig­ende i forhold til, at vi i et moderne samfund ser os som frie individer både økonomisk og mentalt

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Hvis et aegtepar lader sig separere, er de ikke laengere underlagt den gensidige forsørgerp­ligt – heller ikke selvom de bliver boede sammen, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Hvis et aegtepar lader sig separere, er de ikke laengere underlagt den gensidige forsørgerp­ligt – heller ikke selvom de bliver boede sammen, skriver Ekstra Bladets socialrådg­iver, Puk Sabber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark