Ekstra Bladet

EN SKAENDSEL

Hvorfor er taskforcen så ikke blevet nedsat noget før?

-

I DAG bringer vi et stort interview med ❘brahim, der som 13-årig som det første danske barn blev hentet hjem fra al-Hol-lejren – helvedes forgård i Syrien.

❘brahim er født og opvokset i Danmark. Han gik i dansk børnehave og dansk folkeskole, indtil hans foraeldre desvaerre tog den forrykte beslutning at tage ❘brahim og hans søskende med til ❘slamisk Stat.

Men da ❘brahim var i overhaenge­nde livsfare, efter han blev ramt af skud og var blevet lam fra livet og ned, besluttede den danske stat endelig at udvise barmhjerti­ghed og hjaelpe med at få ham hjem til Danmark – alt imens ❘brahims mindre søskende må blive i fangelejre­n i Syrien, hvor deres eneste håb for at komme vaek er at komme i akut livsfare som deres storebror.

DET ER EN skaendsel, at vi ikke for laengst har hentet ❘brahims søskende til Danmark. ❘ interviewe­t med □kstra Bladet udstiller den i dag 15-årige dreng selv vanviddet: ’Skal et barn komme i kritisk tilstand, før det kan komme tilbage? Hvorfor skal et barn have det dårligt, før det kommer tilbage? Hvorfor ikke tage dem tilbage, før de får traumer’, spørger han.

Svaret på ❘brahims spørgsmål fra ’Børnenes Statsminis­ter’, Mette Frederikse­n, har vaeret at nedsaette en taskforce, som inden midten af maj skal undersøge, om børnene i Syrien kan komme hjem til Danmark, uden at deres foraeldre skal med. Altså om ❘brahims søskende kan evakueres uden deres mor.

DET KOMMER ikke til at kunne lade sig gøre. ❘ hvert fald ikke hvis man skal tro udenrigsmi­nister Jeppe Kofod, som i 2019 afviste muligheden totalt, da han sagde: ’Alle ved, at det at skille børn fra deres foraeldre ikke i sig selv er muligt.’

Nu skal denne taskforce så undersøge, om det alligevel er muligt. Men hvis det viser sig, at der findes en kattelem, som kan føre børnene hjem til

Danmark, hvorfor er taskforcen så ikke blevet nedsat noget før?

SVARET ER formentlig, at Mette Frederikse­n laenge har vaeret ret ligeglad med de danske børn i Syrien, da hendes omsorg for de vaelgere, hun har kapret fra DF, klart overstiger hendes omsorg for udsatte børn. Skulle Mette vaere børnenes statsminis­ter, skulle Jeppe Kofod vaere børnenes udenrigsmi­nister, og alle kan jo høre hvor sindssygt, det lyder.

Laes også reportagen side 16, 17, 18 og 19.

 ?? FOTO: ALI HASHISHO/RITZAU SCANPIX ?? Ibrahims mindre søskende må blive i al-Hol-lejren i Syrien.
FOTO: ALI HASHISHO/RITZAU SCANPIX Ibrahims mindre søskende må blive i al-Hol-lejren i Syrien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark