Ekstra Bladet

Vejle rykker ned!

STIKKER TIL GRAVESEN: Vejle må forberede sig på en nedrykning, mener Stig Tøfting, der er klar med nye forudsigel­ser

-

til drama DER ER DAEKKET OP i toppen, bunden og midten af Superligae­n, når vi tager hul på slutspille­t. Det bliver spaendende og vildt som sjaeldent set!

Det kraever en ny omgang forudsigel­ser, og denne gang har jeg haft rigeligt med tid til at spekulere på, hvordan jeg får fuld plade, da jeg har vaeret på en lille smuttur til graensen på gåben.

Så taler vi ikke om, hvorfor jeg skulle ud på turen …

Af skade bliver man klog … Så her er fem forudsigel­ser, der IKKE kan fejle!

1: Nedrykkern­e bliver AC Horsens og Vejle!

Apropos fejle, så lad os begynde med Vejle …

Jeg tror nemlig, at mine gode venner i Nørreskove­n må tage turen ned i 1. division, når boet skal gøres op sidst i maj.

Hvis Superligae­ns elevatorho­ld skal overleve, så skal man laene sig op ad denne statistik:

Vejle har samlet fået 24 point i Superligae­n. 20 af disse har man fået mod de fem hold, man nu skal møde i nedrykning­sspillet.

Lyngbys gode form kommer dog til at baere dem igennem. Fire sejre i de seneste fem kampe har skabt optimisme, og vejlensern­es form er gået i stik modsatte retning. Senest blev de skilt ad i Herning.

Bedre held naeste Graver… gang,

2: Guld, sølv og bronze går til FCM, BIF og AGF!

Så prøver jeg igen… Og denne gang taeller stillingen jo for alvor.

Midtjyllan­d spiller sig allerede forbi Brøndby 2. påskedag, og derfra bliver ulvene urørlige. Bredden er langt større end konkurrent­ernes på Vestegnen, og FCM har endda samlet 22 point af 30 mulige mod de øvrige hold i top-seks.

AGF holder FCK på afstand. Det bliver taet, men FCK er alt for svingende til at saette en stime sammen. Så det ligner den ventede mellemsaes­on i hovedstade­n…

3. OB snupper 7. pladsen!

Nu er strukturen skruet sådan sammen, at der skabes noget kunstig spaending om 7. pladsen. Her er OB det bedste bud på at snuppe en plads i Mickey Mousekampe­n om en Europa-billet.

Fynboerne har den bedste trup af bundholden­e, og dagsformen er moderat bedre end de øvrige kandidater­s. Spillerne må braende for at vise, at det var traeneren, den var gal med – ikke dem.

4. Patrick Mortensen bliver topscorer!

Der er reelt tre kandidater, og jeg går med en mand, der er garant for mål. Patrick Mortensen ser skarp ud, og han kommer til scoringer, selv om han ligger og slås med to centerfors­varer kamp efter kamp. AGF’eren har lavet fire mål på straffe og ni i åbent spil.

Der er megen hype om Mikael Uhre, og han gør det fantastisk. 12 mål i åbent spil og et enkelt på straffespa­rk. Uhre er god på omstilling­er, og Brøndby er dygtige til at saette ham op. Jeg tror dog ikke, han holder kadencen.

Sidste bud er landsholds­angriber Jonas Wind. Seks mål på straffe og kun fem i åbent spil er nok for mig til at sige, at FCK’eren ikke bliver topscorer i denne omgang.

5. Superligae­n kører maks. tre

runder mere uden tilskuere!

Nu må der for helvede snart begynde at ske noget på Christians­borg.

Foråret er kommet, coronatall­ene går den rette vej og Danmark genåbnes så småt. Selv zoologiske haver og tivolier er åbne. Oh, Joy!

Det MÅ give fodboldfan­s plads på tribunerne igen til 21. april, hvor de store indkøbscen­tre og stormagasi­ner på over 15.000 kvadratmet­er kan åbne.

Det vil i så fald ikke vaere én dag for tidligt.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Skilt ad
Vejle blev skilt ad i Herning, og nedturen fortsaette­r.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Skilt ad Vejle blev skilt ad i Herning, og nedturen fortsaette­r.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark