Ekstra Bladet

BRØNDBY PÅ TAERSKLEN TIL STORT SOMMERSALG

– Hvis det rigtige tilbud ligger foran os, slår vi til og saelger, uanset om vi skal spille europaeisk eller ej, siger Carsten V. Jensen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

Da Carsten V. Jensen for snart to år siden tiltrådte som fodbolddir­ektør, slog han fast, at det handler om at optimere vaerdien på spillerne og saelge dem på det helt rigtige tidspunkt.

Det skete ifølge fodbolddir­ektøren for eksempel ikke i tilfaeldet Hany Mukhtar, hvor Brøndby kom til at vente for laenge.

Den klare plan er blandt andet udvikling af egne og udefrakomm­ende talenter, der siden helst skal spille op imod 100 kampe, før de saelges med stor gevinst, der så kan geninveste­res i udviklinge­n af den naeste generation af spillere.

Lindstrøm er brandvarm

Jesper Lindstrøm når formentlig ikke 100 kampe, før han bliver skudt afsted. Han kan vaere på affyringsr­ampen allerede til sommer, selv om han kun har spillet én hel saeson.

– Der kan godt komme et eller to store sommersalg. For spillersal­g og europaeisk gruppespil er de to store indtaegtsk­ilder, danske fodboldklu­bber kan sigte efter.

– Men der kan også vaere et scenarie, hvor man vinder et mesterskab, skal spille gruppespil og derfor beholder sine spillere for at udvikle vaerdi den vej rundt, siger Carsten V. Jensen og slår fast:

– Men det er lysende klart: Ligger det rigtige tilbud foran os, skal vi også slå til. Uanset om vi skal ud at spille europaeisk fodbold eller ej.

– Vi skal hele tiden taenke på, at Brøndby skal vaere langtidsho­ldbart og bringes i økonomisk balance samtidigt med, at vi praesterer på resultatsi­den. Det er den retning, vi skal bevaege os i, forklarer han.

Mangler et stort salg

Vi skal hele tiden taenke på, at Brøndby skal vaere langtidsho­ldbart og bringes i økonomisk balance samtidigt med, at vi praesterer på resultatsi­den

Brøndby er også i en situation, hvor man snart skal lave et stort salg af en af klubbens unge spillere. For at sende et signal til omgivelser­ne om, at det ikke kun er FCN, FCK eller FCM, der kan levere de store spillersal­g af yngre talenter.

Groft sagt skal man helt tilbage til 2006 og salget af Daniel Agger for at notere et stort salg af en af klubbens egne talenter, der nåede at spille en rolle på Superliga-mandskabet, inden han rejste ud.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Klar til at blive solgt
Jesper Lindstrøm og Mikael Uhre er to af de spillere, som kan blive solgt i sommerens transfervi­ndue. Men også Andreas Maxsø kan ryge. Anføreren har en klausul, hvor Brøndby kun kan kraeve 23,1 mio. kr. af ham.
FOTO: LARS POULSEN Klar til at blive solgt Jesper Lindstrøm og Mikael Uhre er to af de spillere, som kan blive solgt i sommerens transfervi­ndue. Men også Andreas Maxsø kan ryge. Anføreren har en klausul, hvor Brøndby kun kan kraeve 23,1 mio. kr. af ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark