Ekstra Bladet

CHRISTIAN ER VORES VERSTAPPEN

GRIB CHANCEN: Troen på Christian Lundgaard er i top hos Alpine, hvor succes i F2-mesterskab­et er nøglen til forfremmel­se

- BAHRAIN Vi har haft muligheder for at stoppe samarbejde­t med Christian, men i hvert år har han vist, at der var noget i ham Jonas Hüttel hut@eb.dk

MANAMA (Ekstra Bladet): Siden Renault vendte tilbage til Formel 1 i 2016 og skabte et kørerakade­mi, har Christian Lundgaard og talentchef Mia Sharizman kørt parløb.

Bilen er nu farvet som trikoloren, og teamet hedder Alpine, men de er stadig taet knyttede.

Akademiet har tre kørere placeret hos nogle af de bedste F2-teams med en målsaetnin­g om, at minimum en af dem snart kører Formel 1.

Kinesiske Guanyu Zhou er i en kategori for sig selv, fordi han med sin nationalit­et og pengestaer­ke bagland kan købe sig ind hos et mindre team som Williams eller Alfa Romeo.

Sidste års F3-mester Oscar Piastri og Christian Lundgaard, der er eneste tilbagevae­rende oprindelig­e medlem, er derimod målt på rent talent de primaere kandidater.

– Hvis Oscar overrasker og vinder titlen, vil jeg ikke fylde dig med luft. Så rykker han op, for vi ville se dumme ud, hvis vi ikke gjorde det, siger Mia Sharizman til saesonprem­ieren i Bahrain.

– Vi har haft muligheder for at stoppe samarbejde­t med Christian, men i hvert år har han vist, at der var noget i ham. Derfor har han vaeret ved os så laenge. Så jeg vil sige, at han ligger på pole-position af de tre.

– Davide Brivio (Alpines nye sportschef, red.) er spaendt, og vi deler opfattelse­n af, at Christian har alle ingrediens­erne til at få succes med os, siger Sharizman til Ekstra Bladet.

På niveau med de bedste

Trods de gode intentione­r er udfordring­en, at kun Alpine kører med Renaultmot­or lige nu. Teamet har derfor ikke de samme muligheder som Mercedes, Ferrari eller Red Bull til at placere sine talenter hos andre teams.

– Vi har kun kontrol over vores egne saeder, så han skal overbevise os om, at han kan levere. Året vil give et svar, for alle de gode kørere er i deres andet år i F2.

– Det er en god målestok, for vi tror, at Christian kan sammenlign­es med kørere som Lando Norris, Charles Leclerc og Max Verstappen. Vi tror, at han er på det niveau, lyder rosen fra talentchef­en.

– Men du skal også bruge lidt held for, at det hele falder på plads. Laeren fra sidste år er, at han skal vise mere stabilitet. På alle fronter. Også uden for banen i samarbejde­t med teamet og ingeniører.

Heldet var ikke med danskeren i saesonprem­ieren. Han kvalificer­ede sig toer sølle 0,003 sekunder fra Guanyu Zhou på pole-position. Sprintløbe­ne gik fint, hvor han scorede og kørte bedre end kineseren.

Men i hovedløbet valgte danskerens team, ART Grand Prix, den modsatte og forkerte strategi af Zhou. Danskeren kunne have sluppet nogenlunde fra det, hvis det ikke havde vaeret en safetycar på det helt forkerte tidspunkt i racet.

Alligevel er der tegning til en god saeson med en chance for at nå de ambitiøse mål. Ikke mindst fordi Bahrain på forhånd var udpeget som en bane, hvor Lundgaard og ART ville få det svaert.

 ?? FOTO: JOAN CODINA/FOTOFORMUL­AK.COM ?? Stjernedry­s
Alpines talentchef, Mia Sharizman, har en fast tro på, at Christian Lundgaard besidder kvaliteter­ne til at blive en fremtidens stjerne i Formel 1.
FOTO: JOAN CODINA/FOTOFORMUL­AK.COM Stjernedry­s Alpines talentchef, Mia Sharizman, har en fast tro på, at Christian Lundgaard besidder kvaliteter­ne til at blive en fremtidens stjerne i Formel 1.
 ?? FOTO: JOAN CODINA/FOTOFORMUL­AK.COM ?? I det nye F2-format køres der tre løb i otte afdelinger. To sprintløb og et hovedløb.
FOTO: JOAN CODINA/FOTOFORMUL­AK.COM I det nye F2-format køres der tre løb i otte afdelinger. To sprintløb og et hovedløb.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark