Ekstra Bladet

PASSIONEN SKABTE IDÉEN

Ivaerksaet­teren Mikkel Lomholt har allerede skabt én verdensoms­paendende succes – nu vil han gøre det igen med sin store passion: vin

- SØREN SCHMIDT flash@eb.dk

Det er tilfaeldig­vis en hobby med et indbygget job i,’ sang Malk de Koijn, men det kunne lige så vel vaere sloganet for Mikkel Lomholts nye projekt.

Han var med til at skabe en gigantisk succes med virksomhed­en Planday, som i marts blev solgt for 1,4 milliarder kroner. Selv forlod han projektet i 2017, fordi han ville skabe noget nyt. Det blev til virksomhed­en ShareWine, hvor han har kombineret sin passion for vin med sine veludvikle­de faerdighed­er i softwareud­vikling.

– ❘ bund og grund forbinder vi købere og saelgere af gode vine. De vine findes hos rigtig mange samlere, men tidligere har der ikke rigtig vaeret noget sted at få fat i dem. Så hovedformå­let har vaeret at lave den her markedspla­ds, hvor vinentusia­ster kan saette til salg og købe, siger han.

På den måde føler Mikkel Lomholt, at de har ramt et hul i markedet, som de er godt i gang med at fylde ud. ShareWine tager seks procent for en handel på platformen, hvor alle kan oprette auktioner med deres vin.

– Der findes utrolig mange samlere, som bare laegger de nye årgange i kaelderen hvert år, men med tiden finder man ud af, at man har så mange flasker, at man ikke får dem drukket. Hvad gør man så ved det? Tidligere har der ikke rigtig vaeret noget sted at saelge det, men der findes jo lige så mange mennesker, som leder efter lige praecis de vine.

– Man kan sige, at du selvfølgel­ig også godt kan handle vin på Den Blå Avis, men vi tror helt og holdent på, at det giver mere mening at handle vin et sted, hvor du ikke også kan købe gummistøvl­er og havetrakto­rer, siger Mikkel Lomholt.

Indtager Europa

ShareWine er allerede blevet populaert, og i 2020 stod platformen ifølge Mikkel Lomholt for salg af vin og champagne for 6,5 millioner kroner.

Planen er at udvide til andre lande meget snart, og Tyskland er første stop.

– Vi er meget taet på. Det er vigtigt for os, når vi åbner op for Tyskland, at man kan handle trygt. Vi vil have shipping integreret i systemet, og vi vil have betaling integreret i systemet. Der er vi i gang med de sidste tests, siger Mikkel Lomholt.

Det handler i bund og grund om sikkerhed i forbindels­e med handlen.

– Hele essensen er, at folk skal føle, der er trygt at handle. Lad os sige, du har købt en flaske af en, du ikke kender. Han vil gerne have, at du overfører, før han sender flasken, men du har det lige omvendt.

– ❘ Danmark er der mange handler, der sker, ved at man tager ud og mødes, og man betaler via MobilePay. De systemer findes ikke i så mange andre lande, så du har brug for den sikkerhed, at det faktisk er ShareWine, du indbetaler pengene til, og så kan saelger se, at pengene står klar og bliver frigivet, når handlen er afsluttet, siger han.

Snart går ShareWine altså over graensen til Tyskland, men det stopper ikke her, fortaeller Mikkel Lomholt.

– Hvor stort skal det blive?

– Vi vil klart vaere størst i □uropa. Det er vores ambition, og så kan man sige, at det er store armbevaege­lser, men vi synes ikke, der er nogen grund til at arbejde syv dage om ugen for noget, som bare skal vaere venstrehån­dsarbejde. Vi har store ambitioner med det her.

– Så er det □uropa først. Dermed ikke sagt, at det ikke kunne vaere USA og Asien bagefter, men □uropa bliver vores fokus lige nu, siger han.

 ?? FOTO: CHRISTIAN ALS/SHAREWINE ?? Mikkel Lomholts egen passion for vin stammer fra en rejse til Piemonte i Italien i 2008. I dag er han dog mere til franske end italienske vine.
FOTO: CHRISTIAN ALS/SHAREWINE Mikkel Lomholts egen passion for vin stammer fra en rejse til Piemonte i Italien i 2008. I dag er han dog mere til franske end italienske vine.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark