Ekstra Bladet

14 JEG HAR ALDRIG HAFT SEX FOR EN ROLLE

87-årige Dame Joan Collins har netop kunnet fejre 70-års jubilaeum som skuespille­r

- ALLAN LYKKE flash@eb.dk

Som ung blev hun advaret af sin far mod at blive skuespille­r. – Du vil vaere faerdig som 25-årig, var han sikker på.

– Well, far, du tog fejl, lyder det kaekt fra 87-årige Joan Collins, som dronning □lizabeth adlede i 2015 for sit bidrag til faget i en lang karriere.

Faktisk kunne hun for få måneder siden fejre 70-års jubilaeum som skuespille­r efter sin debut som 18-årig i ’Lady Godiva Rides Again’, hvor hun ikke havde besvaer med at spille en deltager i en skønhedsko­nkurrence.

Forinden var hun blevet kåret som den smukkeste kvinde i Storbritan­nien af Foreningen af Britiske Fotografer.

Det imponerede heller ikke faderen.

– Jeg er forbløffet. Hun er er da en paen pige, men ikke noget specielt, lød hans svar, da pressen udbad sig en kommentar.

– Ja, ja, man skulle jo nødig blive for kaephøj, kommentere­r Joan Collins i et af de interviews, hun har lavet i anledning af jubilaeet.

’Vaer sød ved os’

Det meste af karrieren er dog foregået i Hollywood, hvor hun kom på en syvårig kontrakt med 20th Century Fox i 1955. Hun blev oprindelig­t tilbudt hovedrolle­n i storfilmen ’Cleopatra’, der dog endte med at gå til □lizabeth Taylor.

– Jeg ville kun få rollen, ’hvis jeg var sød ved dem’. Altså gik i seng med dem, der bestemte, og det ville jeg ikke. Jeg har aldrig lagt mig på sofaen for at få en rolle.

Det var ellers ikke, fordi maendene ikke var interesser­et i at få hende i dynerne. ❘ et langt interview med Piers Morgan i Mail on Sundays tillaeg ’You’ fortaeller hun, at hun afslog Robert Kennedys tilnaermel­ser.

– Jeg er gift, og du er gift, sagde jeg.

– Hvordan tog han det?

– Som en gentleman. Jeg siger ikke mere. Hans enke, □thel, lever stadig, og jeg ønsker virkelig ikke at såre hende.

– Men han ville vaere blevet en fantastisk praesident. Han var hadet af mange, men alle, der er dygtige og karismatis­ke, er hadet.

Warren Beatty havde mere held med sig. De var begge unge, Beatty bare et par og tyve år gammel, Joan Collins fire år aeldre.

Han havde endnu ikke gjort sig synderligt bemaerket på laerredet, men i dynerne var han en sand atlet. Beverly Wilshire-hotellet i Los Angeles måtte udskifte hans seng fem gange i det årti, han boede der.

– Vi var forlovet i halvandet års tid, og han var ret dynamisk i sengen. Ønskede sex flere gange om dagen. Jeg var forfaerdet. Det var bare for meget. Jeg følte mig som en østers i en spilleauto­mat.

– Det var for udmattende?

– Ja. Hvis du spørger en kvinde, om hun ønsker sex to-tre gange om dagen, lyver hun, hvis hun siger ja.

– Jeg har faktisk ikke vaeret i seng med så mange maend. Men ser du på mine aegtemaend og kaerester, har de alle set godt ud. Jeg er ikke tiltrukket af maend, medmindre de ser godt ud. Kald mig useriøs, men det er sandheden.

Ikke en aegteskabs­bryder Nysgerrige Piers Morgan vil dog gerne vide, hvor mange af sine mandlige medspiller­e hun endte i seng med.

– Kun en. Sydney Chaplin (søn af Charlie Chaplin, red.).

– Hvordan kunne du modstå alle de andre?

– De fleste brød jeg mig ikke specielt meget om. Paul Newman og jeg var glade for hinanden, men han var gift med Joanne Woodward, en af mine bedste veninder, og jeg kunne ikke drømme om at bryde ind i et aegteskab.

Morgan spørger også til, hvem hun anser som den smukkeste mand i Hollywood.

– Clark Gable, den ultimative filmstjern­e.

Jeg ville kun få rollen, ’hvis jeg var sød ved dem’. Altså gik i seng med dem, der bestemte

Hvis du spørger en kvinde, om hun ønsker sex to-tre gange om dagen, så lyver hun, hvis hun siger ja

Jeg er ikke tiltrukket af maend, medmindre de ser godt ud. Kald mig useriøs, men det er sandheden

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Joan Collins var forlovet med Warren Beatty (th.) i halvandet års tid. Hun fortaeller, at han var ret dynamisk i sengen. – Han ønskede sex flere gange om dagen. Ung og smuk i 1952 til premieren på ’I Believe in You’.
FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: RITZAU SCANPIX Joan Collins var forlovet med Warren Beatty (th.) i halvandet års tid. Hun fortaeller, at han var ret dynamisk i sengen. – Han ønskede sex flere gange om dagen. Ung og smuk i 1952 til premieren på ’I Believe in You’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark