Ekstra Bladet

Fra én succes til en anden

-

Vagtplans-vaerktøjet Planday blev i begyndelse­n af marts 2021 solgt for 1,4 milliarder kroner til virksomhed­en Xero fra New Zealand.

Mikkel Lomholt er en af stifterne af Planday, som han dog forlod i 2017 og løbende har solgt sin andel i.

– Planday bliver stiftet i 2004 af mig og min partner, Anders Frederikse­n, hjemme i min lejlighed på Nørrebro, hvor jeg selv sad og kodede det, fordi jeg havde fået en idé til det system, som i dag hedder Planday.

– Jeg har stået for alt, hvad der hedder produktudv­ikling og den tekniske platform frem til 2017, hvor det efterhånde­n var blevet en stor og vaerdifuld virksomhed, siger han. Rejste jorden rundt

Der var gået 13 år med projektet, og Mikkel Lomholt savnede derfor noget nyt.

– Jeg vaelger at sige til mine to partnere, at jeg har brug for noget ny luft, så vi får ansat to folk til at overtage min rolle, og så rejser jeg jorden rundt i syv måneder med min kone og tre børn.

– Det var for lige at traekke stikket og komme lidt ned på jorden igen efter en helt fantastisk rejse med Planday. Det var så fedt og laererigt over så mange år. Ny idé

Mikkel Lomholt fik slappet af, men han kunne ikke lade vaere med at taenke på, hvad det naeste store projekt skulle vaere.

– Jeg kan ikke gå hjemme. Det duer simpelthen ikke for mig. Så jeg vidste allerede, at jeg skulle i gang igen – jeg havde brug for noget at braende for.

Derfor fik han idéen til at stifte ShareWine, som gik i luften i 2019.

– Det kommer ud fra, at jeg selv i mange år har handlet vin med andre entusiaste­r, men vi manglede en god platform at gøre det på, og så taenkte jeg: ’Så gør jeg det bare selv,’ siger han.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Passion for vin kan føre til mange ting – også for en softwareud­vikler ...
FOTO: SHUTTERSTO­CK Passion for vin kan føre til mange ting – også for en softwareud­vikler ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark