Ekstra Bladet

LEV, FOR HELVEDE

Blodproppe­r og dagligt ondt i krop og sjael er virkelighe­den for den bogaktuell­e jaegersold­at

- heine@eb.dk

Det har sin pris at saette kroppen på spil som profession­el soldat. □n pris, som Thomas Rathsack hver dag betaler af på.

– Jeg har en krop, der er slidt. Jeg kan jo naermest ikke stå ud af sengen om morgenen, fordi der ikke er den knogle, det ikke gør ondt i. Det kan også vaere søvnproble­mer og sådan nogle ting af mange forskellig­e årsager.

– Men det er heller ikke en normal branche at vaere i, når man drager i krig. Omvendt er der også masser af plusser, som jeg haefter mig ved. Kammerater­ne, man stadig har. Og laeserskar­en, der gerne må blive ti gange så stor. Det er det, jeg arbejder på.

– Hvordan lever du et godt liv?

– Det er et godt spørgsmål. Hvis jeg skulle sende en besked til mig selv hver morgen, skulle der nok stå: Lev, for helvede! For det kan hurtigt vaere slut det hele.

– Jeg gik jo på røven i 2019 med flere blodproppe­r i hver lunge. Det viser, hvor dyrebart det hele er. Derfor er jeg også interesser­et i at få mest muligt ud af livet, mens jeg er her.

– Hvordan gør du det?

– Ved at kaste mig over nogle projekter, jeg har en dybfølt interesse i. Så snart jeg ikke har det, sadler jeg lynhurtigt om.

– Det skal give mening, så man har lyst til at gå i gang med de ting, når man står op om morgenen. □llers er det spild af tid - og det dur ikke.

– Havde du givet et andet svar for 20 år siden?

– Jeg håber virkelig, at jeg havde givet det samme svar. Men jeg tror ikke, at jeg var så afklaret dengang, som jeg er nu.

– Jeg havde også frygteligt meget krudt i røven for 20 år siden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark