Ekstra Bladet

Gennembrud som ’heks’

-

Gennembrud­det på verdenspla­n fik Joan Collins i 80’erne, da hun blev skrevet ind i rollen som den beregnende og magtbegaer­lige ’heks’ Alexis i tv-serien ’Dynasty’ – ’Dollars’ herhjemme – der på det tidspunkt ikke klarede sig videre godt i konkurrenc­en med rivalen ’Dallas’.

Det blev der vendt om på med Joan Collins’ indtraeden. Fra 1985 var ’Dollars’ det mest populaere soap-show i Amerika og mange andre steder i verden. Folk sad klistret til skaermen uge efter uge, og seks år i traek blev hun nomineret til en Golden Globe-statuette. Hun vandt den i 1983 og takkede i sin tale ved overraekke­lsen Sophia Loren for at have sagt nej til rollen.

Men Joan Collins vidste ikke, hvad hun gik ind til, da hendes agent fortalte, at ’de vil have dig med i ’Dynasty’’.

– Hvad er ’Dynasty’? □n kinesisk restaurant? Men jeg elskede rollen. Det eneste, der gjorde mig ked af det, var, at folk troede, at sådan var jeg også i virkelighe­den.

Ikke lønførende

Selvom Joan Collins var showets traekplast­er, betød det ikke, at hun var den bedst lønnede.

John Forsythe, der spillede rigmanden Blake Carrington, Alexis’ eksmand, havde fået indført i sin kontrakt, at han altid skulle vaere i centrum ved al form for publicity, og han skulle også altid have mindst 5000 dollars mere i løn pr. episode end nogen anden, afslører Joan Collins i et andet interview med Daily Mail.

– Det drejede sig mest om ham og Linda □vans som den nye kone, Krystle. Vi andre blev bare betragtet som et slags vedhaeng.

Begik dumhed

Da serien stoppede i 1989, begik hun ydermere den dumhed at fraskrive sig royalties i tilfaelde af, at showet blev vist igen.

– □n advokat kom til mit omklaednin­gsvaerelse. ’Skriv under her, showet vil aldrig komme i ny cirkulatio­n. Vi giver dig tre ugers ekstra løn. Alle de andre har skrevet under’.

– Gør du grin med mig? Har John Forsythe skrevet under?

– Yeah!

– Så jeg vil aldrig få del i genudsende­lser?

– Der bliver ingen genudsende­lser’.

– Så jeg skrev under, og, selvfølgel­ig, skete der det, at showet blev genudsendt igen og igen med det resultat, at alle pengene gik til producente­rne Aaron Spelling og Doug Cramer.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Dronning Elizabeth adlede i 2015 Joan Collins for hendes bidrag til faget i en lang karriere.
FOTO: RITZAU SCANPIX Dronning Elizabeth adlede i 2015 Joan Collins for hendes bidrag til faget i en lang karriere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark