Ekstra Bladet

KRISE HOS PARTY-POLITIET

Politidire­ktør erkender nu, at Nordsjaell­ands Politi har lidt skade efter Ekstra Bladets historier om coronaskan­dalen udløst af festende politifolk og anklagere

- CARSTEN NORTON CHRISTINA EHRENSKJÖL­D cno@eb.dk ehren@eb.dk

Direktøren for Nordsjaell­ands politi, Jens-Christian Bülow, erkender nu, at festlighed­erne i visse dele af Nordsjaell­ands Politi har skadet kredsens renommé.

Han har i adskillige mails til Ekstra Bladet naegtet at forholde sig til, at flere medarbejde­re føler sig decideret dårligt behandlet og ført bag lyset i forbindels­e med, at kollegers sociale sammenkoms­ter har udløst en coronaeksp­losion.

Der er derfor endnu ikke taget stilling til, hvad den måtte give anledning til for de involvered­e medarbejde­r

Ved indgangen til påsken har han og den øvrige ledelse dog sendt en lang mail til medarbejde­rne, hvor der løftes en anelse på låget for, hvordan man forholder sig til skandalen.

’Borgerne har med rette nogle forventnin­ger til, hvordan vi som ansatte i politiet bør opføre os, og det er nogle forventnin­ger, der er højere end til mange andre faggrupper. Jo højere forventnin­gerne til os er, jo mere tydeligt fremstår det, hvis ikke vi lever op til dem’, lyder det blandt andet.

Ikke alle festede

’Vi er som kreds derfor nu nødt til at arbejde på at få genoprette­t vores omdømme, som givet har lidt skade af sagen. Det kommer til at tage tid, men vi er sikre på, at vi ved faelles hjaelp vil lykkes’, fortsaette­r mailen.

Ekstra Bladet har i en stribe afsløringe­r beskrevet, hvordan politifolk og anklagere har festet sammen, smittet hinanden med coronaviru­s og derudover smittet andre kolleger på arbejdspla­dsen.

Det erkender politilede­lsen i mailen, hvori man laegger vaegt på, at ikke alle smittede har deltaget i sociale sammenkoms­ter:

Som følge af smitteeksp­losionen blev ekspeditio­nen på Station Syd i Gentofte lukket, ligesom alle medarbejde­re skal baere mundbind, når de bevaeger sig vaek fra deres kontorer. Kantinerne er også lukket.

Rigsadvoka­t inddraget

Hvilke konsekvens­er skandalen måtte få for de anklagere og politifolk, som vurderes at have spredt coronaviru­s i Nordsjaell­and, er endnu ikke afklaret:

’Vi er fortsat ved at klarlaegge sagen om smitteudbr­uddet, og der er derfor endnu ikke taget stilling til, hvad den måtte give anledning til for de involvered­e medarbejde­re’.

’Vi har i den forbindels­e inddraget Rigspoliti­et og Rigsadvoka­ten til at vurdere det videre forløb i sagen’, oplyses det i mailen, som er underskrev­et af Pauline, Søren, Mogens og JensChrist­ian.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Corona-løjer
Flere medarbejde­re fra Station Nord i Helsingør blev smittet med coronaviru­s, efter at nogen var til fest med blandt andre politifolk fra Station Syd i Gentofte.
FOTO: JAN SOMMER Corona-løjer Flere medarbejde­re fra Station Nord i Helsingør blev smittet med coronaviru­s, efter at nogen var til fest med blandt andre politifolk fra Station Syd i Gentofte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark