Ekstra Bladet

EB afslørede skandalen

-

Ekstra Bladet afslørede onsdag 17. marts, at en fest med deltagere af politifolk og anklagere fra Nordsjaell­ands Politi havde medført hjemsendel­se af at stort antal medarbejde­re ved Nordsjaell­ands Politi – både politibetj­ente og anklagere fra henholdsvi­s politistat­ionen i Gentofte og Helsingør.

Torsdag erkendte politidire­ktøren over for Ekstra Bladet, at der retteligt har vaeret afholdt to sammenkoms­ter 5. og 6. marts med henholdsvi­s 14 og seks deltagere.

Adskillige har herefter vaeret i karantaene, og over 30 personer blev konstatere­t smittet med den virus, som myndighede­rne gør alt for at holde nede.

Pizza-arrangemen­t

Senere kunne Ekstra Bladet afsløre, at der havde vaeret endnu en sammenkoms­t.

En uge før – fredag 12. marts – hyggede ti medarbejde­re fra nabo-politikred­sen Københavns Vestegns Politi sig til et privat pizza-arrangemen­t. Med til sammenkoms­ten var også en kollega fra Nordsjaell­ands Politi.

Medarbejde­ren fra Nordsjaell­ands

Politi blev siden konstatere­t smittet med corona.

På den baggrund blev alle de implicered­e fra Københavns Vestegns Politi, der mødte på arbejde, hjemsendt og testet. Heldigvis var ingen smittet.

I Nordsjaell­and har man tilsynelad­ende formået at inddaemme smitten, og tallet er nedadgåend­e.

Til at begynde med oplyste politidire­ktør JensChrist­ian Bülow blandt andet, at op mod ti retsmøder som følge af smitteudbr­uddet var udsat. Efterfølge­nde modtog Ekstra Bladet en korrigerin­g. Der var nu rettelig tale om en udsaettels­e af ’retsmøder svarende til knap 11 hele retsdage’.

Få dage efter kunne Ritzau imidlertid afsløre, at 30 retssager er udsat.

En aktindsigt viser, at det blandt andet drejer sig om 17 sager om overtraede­lse af straffelov­en, herunder sager om voldtaegt, grov vold og uagtsomt manddrab.

Ekstra Bladet har stadig ikke fået svar på, hvor mange mennesker, der reelt er blevet smittet med coronaviru­s som følge af de sociale sammenkoms­ter.

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Her ses politidire­ktør Jens-Christian Bülow, da han i september sidste år formanede borgerne om at stramme op for at bremse corona-smitten.
FOTO: LISELOTTE SABROE Her ses politidire­ktør Jens-Christian Bülow, da han i september sidste år formanede borgerne om at stramme op for at bremse corona-smitten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark