Ekstra Bladet

Politi bad om en tjeneste ... nu er jeg blevet sigtet

FANDT GEVAER I TOMT HUS: Uden våbentilla­delse skulle Kasper Weilmann fragte det fundne gevaer til politiet, fordi de ikke selv havde ’ressourcer’ til at hente det

- NIKOLAJ HØIER nih@eb.dk

Da Kasper Weilmann i november sidste år gik ind i et forladt hus ejet af Lolland Kommune, faldt han over en stor maengde ammunition og et jagtgevaer.

Det anmeldte han til politiet, men her lød beskeden, at der ikke var ’ressourcer’ til at hente våbnet.

Kør tilbage og hent det

– I starten orkede jeg faktisk ikke at ringe til politiet, for jeg magtede ikke alt det bøvl. Så jeg lagde gevaeret på køkkenbord­et og tog hjem, hvorefter jeg ringede til dem, siger Kasper Weilmann til Ekstra Bladet.

Han vidste godt, at det ifølge loven ikke var tilladt at bevaege sig ind i huset, der stod til at skulle rives ned.

– Alt strøm og vand var slået fra, og dørene stod vidt åbne. Så min svoger og jeg taenkte, at der ikke var noget forkert i at gå derind, siger han.

Da han hjemme ringede til politiet, blev han overrasket.

– Politiet siger til mig, at de ikke har ressourcer til at komme og hente det, og at jeg derfor selv skal køre tilbage til huset for at bringe det til politiet, fortaeller Kasper Weilmann.

Selv om han ikke har våbentilla­delse.

Hent også ammunition­en

Kasper Weilmann forklarer til Ekstra Bladet, at han godt kunne se, at våbnet ikke var funktionsd­ygtigt, men den beskrivels­e modtog politiet på dagen ikke.

På politistat­ionen i Nakskov indlevered­e han alligevel gevaeret. Her blev han endnu en gang overrasket over politiets besked.

– De sagde, at jeg også skulle have tage ammunition­en med. Selv transporte­re gammel ammunition? Det er ikke noget, jeg har lyst til det, siger Kasper Weilmann.

Efter have indleveret gevaeret troede han egentlig, at sagen var slut. Men nej.

For han er efterfølge­nde blevet sigtet af politiet efter straffelov­ens paragraf 264, der går på ulovlig indtraenge­n på adressen og to andre, hvor husene også er forladt.

– De sigter mig for ulovlig indtraenge­n til trods for, at det er mig, der har gjort deres arbejde. Skulle jeg bare have ladet det ligge, spørger han retorisk.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Klog af skade
Kasper Weilmann gik ind i et forladt hus og fandt et jagtgevaer samt en enorm maengde ammunition. Han anmeldte det til politiet, men skulle selv fragte det fra dødsboet til politiet. Senere fik han en bøde for ulovlig indtraenge­n.
FOTO: PER RASMUSSEN Klog af skade Kasper Weilmann gik ind i et forladt hus og fandt et jagtgevaer samt en enorm maengde ammunition. Han anmeldte det til politiet, men skulle selv fragte det fra dødsboet til politiet. Senere fik han en bøde for ulovlig indtraenge­n.
 ?? PRIVATFOTO ?? Her ses det rustne gevaer.
PRIVATFOTO Her ses det rustne gevaer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark