Ekstra Bladet

En meget voldsom historie

EN HELT ANDEN ROLLE: ’Badehotell­et’-skuespille­ren Amalie Dollerup, der i dag kan ses gratis i stykket ’Ordet’, var i tvivl om, hvorvidt rollen kom alt for taet på virkelighe­den

- ANNA RAABAEK Ritzau Fokus

Amalie Dollerup har spillet skuespil siden barnsben og har netop kunnet ses i rollen som bestyrerin­den Amanda i ottende saeson af seersucces­en ’Badehotell­et’.

Men da hendes telefon ringede med et tilbud om en rolle på Folketeatr­et i København, var det en saerlig situation for hende.

Det var den klassiske forestilli­ng ’Ordet’, som kan streames gratis fra Folketeatr­ets

hjemmeside i dag, i rollen som den højgravide karakter Inger.

Og Amalie Dollerup var selv nøjagtigt det samme sted i livet.

– Det er en voldsom historie om en fødsel, der virkelig går galt, fortaeller hun.

– Det med fødslen kom meget taet på. Jeg havde selv en svaer og voldsom fødsel, siger Amalie Dollerup, der har sønnen August på halvandet år med sin mand, skuespille­ren Andreas Jebro.

– Efter at jeg selv lige havde født, var jeg faktisk i tvivl om, hvorvidt jeg skulle sige ja. Om jeg selv var klar til det. Men der var alligevel halvandet år til, husker hun.

Kunne stå distancen

Og så var det simpelthen for god en historie til at sige nej, siger hun om fortaellin­gen, der er skrevet af modstandsp­raesten og dramatiker­en Kaj Munk og siden også er blevet filmatiser­et af en af dansk films store instruktør­er Carl Theodor Dreyer.

Selv om hun ikke er glad for den fødsel, hun selv havde, så er hun glad for at have prøvet at vaere gravid og blive mor forud for at påtage sig rollen.

– Jeg har maerket, hvordan min krop udviklede sig, og at jeg kunne stå distancen. At have født et barn er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet i mit liv – og så at blive mor.

– Den erfaring og udvikling, jeg har gennemgået det sidste halvandet år, passer rigtig godt til den rolle, fortaeller den 34-årige skuespille­rinde.

Sjovt og spaendende

Stykket kredser om tro og tvivl – og et mirakel, der kun kan ske ved en naiv barnetro på det guddommeli­ge og overmennes­kelige.

Amalie Dollerup har også selv vaeret fascineret af kirkerumme­t som barn.

– Som barn gik min mor og jeg meget ofte i kirke.

Det var en hyggelig ting at gøre med min mor hver søndag. Jeg tror også, jeg syntes, det var spaendende og sjovt, fordi det minder lidt om et teater, forklarer skuespille­ren.

– Publikum sidder nede i salen, og så får du fortalt nogle gode historier. Man synger også sammen.

– Hele den lidt ophøjede måde at vaere sammen med nogle i kirkerumme­t, syntes jeg var fascineren­de, spaendende og sjov, fortaeller hun.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Helt taet på
Amalie Dollerup, der har sønnen August på halvandet år med sin mand, skuespille­ren Andreas Jebro, har selv haft en svaer og voldsom fødsel, og derfor blev hun meget berørt af handlingen i stykket ’Ordet’.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Helt taet på Amalie Dollerup, der har sønnen August på halvandet år med sin mand, skuespille­ren Andreas Jebro, har selv haft en svaer og voldsom fødsel, og derfor blev hun meget berørt af handlingen i stykket ’Ordet’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark