Ekstra Bladet

Noget helt andet end ’Badehotell­et’

-

Da Amalie Dollerup takkede ja til rollen i den dramatiske og mørke fortaellin­g, var springet vaek fra ’Badehotell­ets’ lyse og idylliske univers faktisk lige, hvad hun havde brug for.

– Det var rigtig dejligt at blive set i den sammenhaen­g. Jeg har haft et ønske om at komme hen til noget af det mere dramatiske igen, fortaeller den 34-årige skuespille­rinde og fortsaette­r:

– Jeg har faktisk spillet meget af det – tysk dramatik, ny dansk dramatik og eksperimen­terende forestilli­nger – da jeg var en del af det fastansatt­e skuespille­rensemble på Aalborg Teater i fire år.

Hun oplever, at hendes drømme og laengsler for karrieren fungerer som et pendul, der svinger frem og tilbage. Når hun lige har lavet en musical eller spillet revy, så får hun appetit på det modsatte.

Virkelig nervøs

Men det er altså ikke, fordi hun bare kaster sig hovedkulds ud i nye formater uden at se sig tilbage. Faktisk er det ofte med svedige håndflader og rystende knae.

– Jeg er nok ikke lige den person, der siger: ’Uh, det har jeg aldrig gjort før, det skal jeg da virkelig gøre’. Selv om det ser sådan ud på mit cv, siger hun med et grin.

– For eksempel med Cirkusrevy­en, som Lisbet Dahl ringede og tilbød. Der var jeg virkelig nervøs, fastslår hun.

– Det kraever meget energi og forberedel­se for ikke at stå der og blive til grin, som måske er den største fare, siger hun.

 ?? FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV 2 ?? Amanda (Amalie Dollerup) og Tage Skovgaard (Lars Bom) i ’Badehotell­et’ saeson 6.
FOTO: MIKE KOLLÖFFEL/TV 2 Amanda (Amalie Dollerup) og Tage Skovgaard (Lars Bom) i ’Badehotell­et’ saeson 6.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark