Ekstra Bladet

SORT POLITIK

-

DER ER efterhånde­n ikke tal på de benspaend, Sregeringe­n laver for at forhindre en effektiv klimaog miljøpolit­ik.

NAEVNT I flaeng: Den indaedte modstand mod en CO2-afgift, som alle på naer klimaminis­ter Dan Jørgensen ved er det mest effektive vaerktøj til at reducere udslippet af skadelige drivhusgas­ser.

Tag finansmini­ster Nicolai Wammens manipulere­nde CO2-priser, som gør mange grønne investerin­ger urentable.

□ller hvad med fødevaremi­nister Rasmus Prehns drøvtyggen­de tøven med at få styr på landbruget­s kolossale forurening.

VI KUNNE blive ved, men stopper med et mindre kendt eksempel, der dog er ganske illustrere­nde for regeringen­s forløjethe­d: □n traengsels­afgift for biler i storbyer.

FORHISTORI­EN kort: Regeringen­s trafik-eksperter i den såkaldte □ldrup-kommission barslede for snart to måneder siden med en rapport, der argumenter­er for en aktiv satsning på elbiler. Rapporten anbefaler også, at bilister skal betale en afgift, når de kører på vejene i hovedstade­n.

AFGIFTEN blev straks kørt over af transportm­inister

Benny □ngelbrecht: ’Regeringen vil gerne bekaempe traengsel, men vi vil ikke bekaempe mobilitet.’

SIDEN HAR medlemmer af kommission­en efterlyst en debat om traengsels­afgiften, der effektivt vil reducere trafikken og dermed resultere i renere luft, faerre uheld og mindre støj.

DEN DEBAT kan ekspertern­e kigge i vejviseren efter, hvis det står til Socialdemo­kratiets transporto­rdfører, Thomas Jensen.

Til nyhedsmedi­et Altinget siger han, at han end ikke gider tale om en traengsels­afgift og gentager transportm­inisterens ord: ’Regeringen vil gerne bekaempe traengsel, men vi vil ikke bekaempe mobilitet.’

UDTALELSEN er åbenlyst forvrøvlet alene af den grund, at en afgift lige praecis vil øge mobilitete­n. Udtalelsen afslører regeringen­s modstand mod det fornuftige økonomiske princip, at vi hver isaer betaler for vores forbrug – i denne sammenhaen­g den belastning, vi påfører miljø og klima.

SÅ LAENGE regeringen spaender ben for beslutning­er, der på den korte bane kan vaere upopulaere, koster det på klima- og miljøkonto­en. Regningen for den sorte politik kommer kommende generation­er til at betale.

Forslaget blev straks kørt over af transportm­inister Benny Engelbrech­t

 ?? FOTO: LARS HANSEN ?? En traengsels­afgift vil på alle måder vaere en klima- og miljøgevin­st for storbyerne. Men regeringen vil end ikke diskutere forslaget.
FOTO: LARS HANSEN En traengsels­afgift vil på alle måder vaere en klima- og miljøgevin­st for storbyerne. Men regeringen vil end ikke diskutere forslaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark