Ekstra Bladet

BRØNDBYS SIKRE VEJ TIL EUROPA

-

Brøndby kommer med meget stor sandsynlig­hed til at spille europaeisk efter saesonen, men udsigterne for en seedning er til gengaeld ikke gode. Her er scenariern­e i forhold til, hvilken placering de slutter på:

Mesterhold i gruppespil:

Traeder ind i fjerde og sidste kval-runde til Champions League – samlet sejr i to kampe sikrer Champions League-gruppespil­let.

Samlet nederlag sender holdet i □uropa League-gruppespil­let.

❘ndtaegt i Champions League-gruppespil: 180200 mio. kr.

❘ndtaegt i □uropa League-gruppespil: 60-100 mio. kr.

❘ndtaegt i Conference League-gruppespil: 2030 mio. kr.

* Hvis vinderen af Champions League i år ikke kvalificer­er sig til turneringe­n naeste år (det kan ske i tilfaeldet Liverpool) traeder det danske mesterhold ind i tredje kvalrunde til Champions League. Taber de samlet her, ryger de i fjerde kvalrunde til □uropa League. Nederlag her giver automatisk Conference League-gruppespil.

Nummer to:

Traeder ind i anden kval-runde til Champions League. Det er en meget svaer vej til drømmeland, hvor kun to klubber i □uropa løser billet som ikke mesterhold.

Ryger de ud her, så traeder de ind i tredje kval-runde til □uropa League. Hvis de også ryger ud her, traeder de ind i fjerde kval-runde til Conference League.

De skal altså som sølvvinder kun vinde én kvalrunde for at vaere sikker på et gruppespil.

Nummer tre:

Som bronzevind­er traeder de ind i tredje kvalrunde til Conference League. Holdet skal altså klare to kval-runder, før de er i et gruppespil.

Nummer fire:

Skal spille kval-kamp mod nummer syv om retten til at spille europaeisk.

Den samlede vinder traeder derefter ind i anden kval-runde til Conference League.

Nummer fem:

Brøndby er ude af pokalen, men hvis enten AGF eller FCM vinder pokalturne­ringen og samtidig slutter i top fire, giver femteplads­en kval-kamp mod nummer syv i Superligae­n om □uropa.

Vinderen traeder ind i anden kval-runde til Conference League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark