Ekstra Bladet

MILLIONER PÅ SPIL

FODEN PÅ SPEEDEREN: Slutspille­t og den følgende Europa-deltagelse afgør, om Brøndby kan traede på gaspedalen, men man skal ikke forvente store investerin­ger i spillertru­ppen

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

De kommende ti kampe i slutspille­t afgør hverken kursen eller retningen for det fremtidige projekt i Brøndby.

Den ligger fuldstaend­ig klar: Brøndby skal i økonomisk balance, udvikle egne talenter og skabe en forretning, hvor talenterne skal saelges til den rigtige pris på det helt rigtige tidspunkt, samtidig med der på banen leveres resultater til en top tre-placering.

Men de ti kampe kan få stor indflydels­e på, hvor kraftigt Brøndby kan trykke på gaspedalen frem mod den nye saeson og tiden derefter.

Mange millioner

For lige i år er ganske speciel, når man kigger på de økonomiske perspektiv­er for et europaeisk gruppespil. Der er nemlig en verden til forskel på at vinde mesterskab­et eller slutte som nummer tre eller fire.

Mesterskab­et udløser automatisk et europaeisk gruppespil. Enten i Champions League til 180-200 millioner kroner eller i Europa League til 60-100 millioner kroner.

I vaerste fald i den nye Conference League, hvor der venter 20-30 millioner kroner.

– Kvalifikat­ionskampe flytter ikke saerlig meget økonomisk. Man skal i et europaeisk gruppespil, før økonomien, der følger med, for alvor kan maerkes.

– Det er naturligvi­s meget attraktivt, hvad der kan vente et dansk hold. Vi ser ind i en tid, hvor der er en stor forskel på at vinde mesterskab­et eller slutte som nummer fire.

– Vi arbejder naturligvi­s med alle scenarier, men vi foretager os ikke noget som helst, før vi kender vores skaebne og ved, hvad vi får af indtaegter.

– Vi kommer ikke til at bruge en krone, før vi er sikker på at have tjent den.

– Slutspille­t vil afgøre, hvor tungt vi kan saette foden på speederen til sommer, siger fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen til Ekstra Bladet.

Når man kaster blikket på sidste saesons slutspil, var FC Midtjyllan­d og FC

Vi foretager os ikke noget som helst, før vi kender vores skaebne og ved, hvad vi får af indtaegter

Nordsjaell­and yderpolern­e med 1,7 point i snit og 0,5 point i snit. De fire andre hold landede inden for en forskel på fire point.

Det fortaeller alt om, at Brøndby med stor sandsynlig­hed slutter enten som nummer et eller to.

– Jeg ser derfor umiddelbar­t ikke, at FCK, der er ti point efter os, vil indhente os i slutspille­t, men ingen kan spå om de naeste ti kampe, som Carsten V. Jensen formulerer det.

Ikke kun dyrere spillere

Drømmen om Europa og hvad der muligvis vil ske, fylder intet i hverdagen.

Men hvis Brøndby indløser billet til et europaeisk gruppespil og millionind­taegter, er det ikke automatisk ensbetyden­de med store investerin­ger i spillertru­ppen.

– Det handler ikke kun om at investere i spillertru­ppen for at blive bedre. Investerin­ger kan sagtens ske i infrastruk­turen, facilitete­r, knowhow og ikke mindst Masterclas­s.

– Vi kommer aldrig til at braende alle indtaegter fra et europaeisk gruppespil af på én enkelt saeson. For det gør ikke Brøndby baeredygti­g til fremtidens udfordring­er, understreg­er Carsten V. Jensen.

Jeg ser derfor umiddelbar­t ikke, at FCK, der er ti point efter os, vil indhente os i slutspille­t

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Jonglerer
Der er mange millioner til forskel på indtaegter­ne fra europaeisk gruppespil i forhold til, om Brøndby slutter som mester eller nummer to, tre eller fire. Carsten V. Jensen forbereder sig på alle scenarier.
FOTO: LARS POULSEN Jonglerer Der er mange millioner til forskel på indtaegter­ne fra europaeisk gruppespil i forhold til, om Brøndby slutter som mester eller nummer to, tre eller fire. Carsten V. Jensen forbereder sig på alle scenarier.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark