Ekstra Bladet

Vi er outsidere til guldet

-

Når Brøndby mandag indleder slutspille­t med udekampen mod guldrivale­rne fra FC Midtjyllan­d, er det ikke med et defensivt udgangspun­kt at forsvare den nuvaerende position.

– Vi nyder den position, vi befinder os i. Men FC Midtjyllan­d er klare favoritter, mens vi er outsider til guldet.

– Det aendrer dog ikke på, at vi går ind til det her slutspil for at angribe vores muligheder. Vi vil jagte det bedst opnåelige, siger fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen, der uddyber:

Alt at vinde

– Vi har ikke vundet noget og står lige nu i en situation, hvor vi intet har at tabe.

– Vi kan kun vinde noget på de her ti kampe. Andre klubber har langt mere på spil end os, pointerer han og henviser til, at både FC Midtjyllan­d og FC København har gearet sig til at spille europaeisk fodbold.

Fodbolddir­ektøren har haeftet sig ved den anerkendel­se, der er strømmet til Vestegnen fra flere af rivalerne fra FC Midtjyllan­d og FCK de seneste uger.

– Vi glaeder os og tager den anerkendel­sen til os, men vi kan også gennemskue, når noget af det er spin, pointerer han.

Faellesska­b og holdånd

Brøndby vandt lidt overrasken­de grundspill­et, og den flotte saeson med de imponerend­e resultater kommer også bag på fodbolddir­ektøren.

– Vi har afgjort praesteret over det, vi forventede fra saesonstar­ten. Det har overrasket mig, vi har gjort det så godt. Men spørgsmåle­t er jo, om det kan kaldes at overpraest­ere, når vi har vaeret så stabile over lang tid.

– Vi har mange spillere, der har udviklet sig meget det seneste år. Men en vaesentlig del af forklaring­en er helt sikkert, fordi vi har en meget harmonisk gruppe af spillere.

– Vi har skabt et faellesska­b og en holdånd, hvor alle arbejder røven ud af bukserne for hinanden. Alene det har bragt os rigtig langt, forklarer Carsten V. Jensen.

Brøndbys resultater er beviset på, at man godt kan få mere for sine lønkroner, når faellesska­bsfølelsen og sammenhold­et er staerkt i en trup, hvor kollektive­t er stjernen.

Brøndby indledte saesonen med fire sejre, tabte siden tre, men ramte så et meget stabilt niveau, hvor de kun tabte to af de efterfølge­nde 15 kampe.

– Vi er i år to af vores projekt på at gøre Brøndby baeredygti­g og langtidsho­ldbart. Vi er glade for, vi lige nu er et hak foran vores plan. Når det er sagt, så er det en fodboldbra­nche, hvor der altid vil vaere udsving, siger Carsten V. Jensen.

Det har overrasket mig, vi har gjort det så godt

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Vi er outsider til guldet, siger Carsten V. Jensen, der har FC Midtjyllan­d som favoritter til at genvinde titlen.
FOTO: LARS POULSEN – Vi er outsider til guldet, siger Carsten V. Jensen, der har FC Midtjyllan­d som favoritter til at genvinde titlen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark