Ekstra Bladet

SORRY FRA SORY

SURT FJAES: Sory Kaba fortaeller hvorfor han surmulede, da FC Midtjyllan­d triumfered­e på Brøndby Stadion

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

– Når Kaba gør det, så er det stort …

Sory Kabas øjne glimter af fryd, og han griner hjerteligt.

Årsagen? Pep Biel og Bryan Oviedo stod og surmulede på trappen ned til omklaednin­gen i Aalborg, da FCK scorede målet til 3-2 og åbnede foråret med at levere det staerke comeback mod AaB.

Et braekfjaes-øjeblik, som slet ikke har nydt samme eksponerin­g som Sory Kabas sure fjaes fra Brøndby Stadion, da han som udskiftet, så FC Midtjyllan­d levere et lige så imponerend­e comeback.

Derfor ler Sory Kaba. Det har taget ham et stykke tid at nå så vidt.

I lang tid har Sory Kaba faktisk båret rundt på en vis irritation over den kritik, som han er blevet mødt med, siden han sommeren 2019 ankom fra franske Dijon som det dyreste indkøb i FC Midtjyllan­ds historie.

Undskyld til holdet

Efteråret har forløst noget i den store angriber. Det er ikke kun hans hår, der er blevet farvet lyst efter nytår – indstillin­gen er også mere lys.

Derfor har han også nu overskud til at forklare, hvad der egentlig skete den aften i Brøndby.

– Jeg var glad, selv om det måske ikke lige kunne ses, siger han først og erkender, at hans glaede ikke var saerlig synlig.

– Jeg sagde også undskyld til holdet bagefter, fordi det var ikke god opførsel, og jeg var ikke et godt forbillede for mine unge holdkammer­ater, siger han.

– Jeg vil spille hele tiden. Om jeg kun kan løbe på ét ben, så vil jeg melde mig klar, hvis Priske havde brug for mig.

– Jeg er et konkurrenc­emenneske … jeg er ikke glad for at vaere på baenken. Undskyld … sådan er min mentalitet.

– Det skal ikke forveksles med, at jeg ikke stoler på traeneren og støtter ham. Hvis beslutning­en er, at jeg ikke skal starte en kamp, så forstår jeg det … men jeg er ikke glad, siger Sory Kaba.

Opslugt af adrenalin

Han indrømmer, at hans konkurrenc­eiver får ham ud i episoder, som han ikke er stolt over.

– Pulsen er høj i forbindels­e med en kamp, og når jeg saetter mig ned og ser det efterfølge­nde, så kan jeg ikke genkende mig selv. Man er opslugt af adrenalin og vil bare spille. Det reagerer jeg på.

– Det er klart, at jeg skal laere at kontroller­e mig selv, og jeg synes, det er blevet bedre denne saeson. Priske har hjulpet mig meget, fortaeller Sory Kaba.

Alene hjemme

Han har et bud på, hvorfor tingene fylder så meget.

– Det er vigtigt at huske, at når min kaereste ikke er her, og jeg måske ikke lige kan lave noget med Awer Mabil, så er jeg alene, når jeg tager hjem efter kampene.

– Så en dårlig kamp kredser rundt i hovedet, og man forsøger at gennemgå kampen i hovedet. Der er kommentato­rer, der har en mening. Det hele kører rundt.

– For andre er det lettere bare at traekke stikket og laegge kampen bag sig.

– Man kommer hjem og er sammen med familien og får tankerne et helt andet sted end fodbold, siger han og noterer, at det rammer ham, når han bliver mødt med utilfredsh­ed efter en kamp.

– Det er ikke, fordi jeg ikke forstår, at folk kan blive frustrered­e over en dårlig kamp, men det er ikke let.

– Det er ikke, fordi jeg spiller en dårlig kamp eller to med overlaeg, men folk må forstå, at det fylder alt for mig, og jeg har også følelser.

Jeg var ikke et godt forbillede for mine unge holdkammer­ater

Det er klart, at jeg skal laere at kontroller­e mig selv

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? – Da jeg kom, var de første seks-syv kampe meget vanskelige for mig. For det var en helt anden type modstander, end jeg var vant til.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX – Da jeg kom, var de første seks-syv kampe meget vanskelige for mig. For det var en helt anden type modstander, end jeg var vant til.
 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL BARRETT BOESEN/RITZAU SCANPIX ?? Målfarlig
I denne saeson har Sory Kaba scoret ti mål for FC Midtjyllan­d. Otte i Superligae­n – en i Champions Leaguekval­ifikatione­n og et enkelt i pokalturne­ringen. Han har i alt spillet 31 kampe.
FOTO: MICHAEL BARRETT BOESEN/RITZAU SCANPIX Målfarlig I denne saeson har Sory Kaba scoret ti mål for FC Midtjyllan­d. Otte i Superligae­n – en i Champions Leaguekval­ifikatione­n og et enkelt i pokalturne­ringen. Han har i alt spillet 31 kampe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark