Ekstra Bladet

Rejste som 16-årig

- FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX

Sory Kabas jagt på lykken som fodboldspi­ller er atypisk for en mand fra Afrika.

Ingen støvede grusbaner. Sory Kaba er søn af en højtplacer­et bankmand, og han har haft økonomisk mulighed for at vaelge frit, da karrieren skulle på skinner.

– Jeg vil ikke sige, at mine foraeldre var rige, men jeg manglede ikke noget, da jeg voksede op.

– Folk ville sige til mig, at jeg ikke havde brug for at laese eller noget, fordi vi havde penge nok. Men det var jo mine foraeldres penge.

– Jeg ville ud at tjene mine egne penge, fortaeller han.

– I Afrika bliver en mand opdraget til at gå ud for at lede efter sin identitet. Så jeg har egentlig bare fulgt den vej, som ligger i kulturen.

– Mine foraeldre kunne betale for at sende mig på et fodboldaka­demi i Spanien, men i hverdagen har jeg vaeret helt alene. Det har vaeret den vigtigste beslutning i mit liv at forlade mine foraeldre som 16-årig, konstatere­r Sory Kaba.

Skulle gøre ondt

Han startede sin rejse med at tage fra Guinea til Senegal.

– Når man rejser ud, så laerer man at tage vare på sig selv. Jeg blev nødt til at stå op klokken fem-seks om morgenen, og jeg måtte gå en halv time for at komme til morgentrae­ning i to timer.

– Når jeg kom hjem, kunne jeg snakke med mine venner hjemme i Guinea, og de havde deres normale liv, mens jeg måtte ordne alt selv. Det modnede mig, siger han.

– Jeg havde brug for at komme ud og begå fejltagels­er, maerke, hvor ondt det gjorde, og så laere af det. For mig har det vaeret det vigtigste i mit liv, fastslår Sory Kaba.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark