Ekstra Bladet

Haervaerk ved jødisk gravplads

Ukendte gerningsma­end har skaendet stedet med løbesedler, maling og dukker

- LAURA BONVANG

Natten mellem lørdag og søndag blev der begået haervaerk mod en jødisk begravelse­splads i Aalborg.

Gerningsma­nden eller gerningsma­endene placerede to dukker overhaeldt med rød maling på muren ind til gravsteder­ne.

Ved hjørnet af Skt. Jørgensgad­e og Hasserisga­de, hvor haervaerke­t blev begået, lå der også massevis af løbesedler, hvorpå der blandt andet stod, at pesach er ’endnu en jødisk fejring af blodbad.’

Jøder verden over har netop fejret pesach, som er den jødiske påske. Det er en ugelang fejring, hvor der blandt andet er saerlige spiseregle­r.

Arbejder taet sammen

I bunden af løbesedler­ne er der et link til hjemmeside­n til Nordfront, der slår sig op på at vaere en ’nationalso­cialistisk nyhedsside.’

Fra deres hjemmeside kan man melde sig ind i ’Den Nordiske Modstandsb­evaegelse’, som slår sig op på at vaere en ’nationalso­cialistisk kamporgani­sation.’ I et skriftligt svar til Ekstra Bladet skriver administra­tor på Nordfront.dk, Mikkel Pedersen, blandt andet:

’Nordfront er en nationalso­cialistisk nyhedsside som hverken begår haervaerk eller aktivisme.’

’Det er korrekt, at vi fra aktivister af Den Nordiske Modstandsb­evaegelse har modtaget rapporter om pesach-aktivisme fra flere danske byer, hvilke vi har taenkt os at bringe’.

’Nordfront bakker selvfølgel­ig op om den aktivisme som Modstandsb­evaegelsen udfører og vi er er indforståe­t med, at vaere Modstandsb­evaegelsen­s talerør og taette samarbejds­partner,’ skriver han.

Nordjyllan­ds Politi bekraefter over for Ekstra Bladet, at de efterforsk­er haervaerke­t, og at de endnu ikke har fundet gerningsma­endene.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, der er blevet begået haervaerk mod jødiske begravelse­spladser.

I oktober sidste år blev to maend fra henholdsvi­s Randers og Hobro kendt skyldige i racistisk haervaerk mod jødiske gravsteder på en begravelse­splads i Randers i 2019.

De to maend havde overmalet 84 gravsten, vaeltet seks og sat en davidsstje­rne med teksten ’Jude’ på en gravsten.

 ?? FOTO: MARTIN HARRITSØ FREDERIKSE­N ?? Det var dette syn, der mødte forbipasse­rende på hjørnet af Skt. Jørgensgad­e og Hasserisga­de i Aalborg ved den jødiske kirkegård.
FOTO: MARTIN HARRITSØ FREDERIKSE­N Det var dette syn, der mødte forbipasse­rende på hjørnet af Skt. Jørgensgad­e og Hasserisga­de i Aalborg ved den jødiske kirkegård.
 ?? PRIVATFOTO ?? I går var malingen det eneste, der var tilbage at se. Løbesedler­ne var blaest ned ad vejen.
PRIVATFOTO I går var malingen det eneste, der var tilbage at se. Løbesedler­ne var blaest ned ad vejen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark