Ekstra Bladet

JEG FØLER MIG HELDIG I DAG

Teenagepig­e havde fået lov til at overnatte nogle dage i sin reservefar­s lejlighed forud for drabet

- ULRIK BACHMANN FOTO: PER RASMUSSEN ulba@eb.dk

En 18-årige teenagepig­e anede tilsynelad­ende slet ikke, hvad der ventede, da hun i fredags ud på eftermidda­gen ringede til sin reservefar og sagde ’jeg føler mig heldig i dag’.

Hun havde vundet nogle smågevinst­er på to skrabelodd­er, som hun nu ville gå op i byen med for at få vekslet til kontanter.

Få timer senere fandt politiet hende i en udbraendt lejlighed i Kirsebaerp­lantagen i Nyråd. Hun var stukket ihjel med 10 knivstik i højre side af brystkasse­n. En 18-årig dreng fra området har erkendt de faktiske omstaendig­heder og blev i går varetaegts­faengslet i fire uger sigtet for manddrab og for at have anvendt en braendbar vaeske til at saette ild til liget efterfølge­nde.

Politi tog fejl

– Det kom som et stort chok for mig, siger reservefar­en til Ekstra Bladet.

Han fik besked om drabet af politiet, som i første omgang troede, at det var ham, der var blevet fundet i lejlighede­n. De troppede op ved hans pårørende. Og det var faktisk reservefar­en, der tog imod betjentene og forklarede dem, at det ikke var ham selv, men formentlig den 18-årige, som de havde fundet draebt.

Reservefar­en havde givet pigen lov til at overnatte i hans lejlighed i et par dage, mens han selv passede hus for noget familie.

– Jeg taenker jo på, om det hele kunne vaere undgået, hvis jeg havde sagt nej, siger reservefar­en.

Han er en midaldrend­e mand, som Ekstra Bladet er forhindret i at naevne identitete­n på. Det skyldes, at retten har valgt at beskytte den draebte pige med et navneforbu­d.

Mistede far

Reservefar­en fortaeller til Ekstra Bladet, at han laerte pigens mor at kende for en håndfuld år siden. De udviklede hurtigt et venskab. Fordi pigen mistede sin far på grund af en arbejdsuly­kke, har hun taget reservefar­en til sig som en faderfigur, fortaeller han.

Og pigen har i perioder spurgt ham, om hun kunne komme på weekend, når hun ikke var hos sin mor.

– Hun savnede sin far. Det er faldet naturligt for mig at vaere der for hende.

Det var tirsdag 30. marts, at pigen ankom til lejlighede­n i Nyråd. Indtil torsdag var han og pigen sammen i lejlighede­n. Pigen fik nøglen til lejlighede­n, og hun fik besked om, at han ikke ville have, at alle mulige kom rendende. Og hun måtte heller ikke benytte sovevaerel­set.

Siden skrev hun til ham og spurgte, om hun måtte invitere en veninde til overnatnin­g. Det fik hun lov til. Reservefar­en ved ikke, om pigen nogensinde fik veninden på besøg.

Det er stadig uklart, hvorfor den 18-årige pludselig havde en jaevnaldre­nde dreng hos sig i lejlighede­n. Klokken 1.27 natten til lørdag anmeldte en nabo, at der var brand. Siden fandt brandmaend pigens forkullede lig i sovevaerel­set.

 ??  ??
 ??  ?? Indgangen til lejlighede­n er i gavlen af boligkompl­ekset. I retten kom det frem, at branden havde vaeret så voldsom, at døren ind til sovevaerel­set, hvor pigen blev fundet, var braendt ned, og dørlåsen lå ved siden af hendes lig.
Indgangen til lejlighede­n er i gavlen af boligkompl­ekset. I retten kom det frem, at branden havde vaeret så voldsom, at døren ind til sovevaerel­set, hvor pigen blev fundet, var braendt ned, og dørlåsen lå ved siden af hendes lig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark