Ekstra Bladet

DEN LOV ER HELT FORFEJLET

- Lasse Sørensen Søndersø

Allerede 4 dage efter reglen omkring konfiskeri­ng af borgeres biler trådte i kraft, kan vi se at loven er forfejlet.

En 34-årig mand fik beslaglagt sin Audi A3 af Sønderjyll­ands politi 4. april klokken 2:00.

Manden kørte 207 km/t på Esbjergmot­orvejen.

For folk der ikke kender den straekning kan jeg oplyse, at det er en af de mest øde motorvejss­traekninge­r i Danmark – saerligt en søndag morgen.

Om manden har vaeret til fare for andre er derfor yderst tvivlsomt. Ingen tvivl om, at han har kørt for hurtigt og skal have en fartbøde, men skal de sidste 7 km/t virkelig have SÅ alvorlige konsekvens­er?

En Audi A3 koster i Danmark fra 300.000 kr. og opefter. Dette svarer ca. til en gennemsnit­lig årsindkoms­t før skat.

På intet andet område straffer vi med bøder i denne størrelses­orden. Det er HELT ude af proportion­er med forseelsen! Havde den samme mand begået samme forseelse i en aeldre bil af andet maerke, så ville vedkommend­e måske have sluppet noget billigere, og det er jo tankevaekk­ende. Altså straffes der vidt forskellig­t for den samme forseelse.

Ingen tvivl om, at vi skal decideret vanvidsbil­isme til livs, men dette nye middel med at konfiskere folks ejendom og bortauktio­nere det for økonomisk gevinst til statskasse­n, må vi altså overveje om er rimeligt.

Måske skulle vi hellere tage denne sanktion i brug overfor de ’virkelige’ vanvidsbil­ister? Altså dem som kører med hovedet under armen i byerne til fare for andre mennesker, og ikke dem kom kører 7 km/t for hurtigt om natten på en øde jysk motorvej?

Vores retssikker­hed er tilsidesat i dette tilfaelde, og målet helliger altså ikke altid midlet!

Grundloven §73, stk. 1. Ejendomsre­tten er ukraenkeli­g. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvelle­t kraever det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstaend­ig erstatning.

 ?? FOTO: EB ?? Laeseren mener, man ikke burde miste sin bil for at køre for staerkt på en øde motorvej midt om natten.
FOTO: EB Laeseren mener, man ikke burde miste sin bil for at køre for staerkt på en øde motorvej midt om natten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark