Ekstra Bladet

KONGEN AF FLANDERN

Brølstaerk­e Kasper Asgreen vandt Flandern Rundt efter et vildt spurtopgør med Mathieu van der Poel, og Danmark har gang i det vildeste cykelforår

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Danmark har gang i en forrygende cykelsaeso­n, og i går eftermidda­g blev det til endnu en dansk triumf efter 250 kilometer på de belgiske landeveje – inklusiv brosten.

I forårsklas­sikeren Flandern Rundt viste QuickSteps 26-årige Kasper Asgreen sig som feltets staerkeste, og han vandt efter knap seks timer tomandsspu­rten med tre cykellaeng­der foran sidste års vinder, hollandske Mathieu van der Poel.

Asgreen, der blev nummer to i løbet i 2019, er den første danske vinder i Flandern Rundt siden 1997, hvor Rolf Sørensen vandt.

Stolede på sprinten

– Jeg havde det godt i de sidste kilometer og valgte at stole på min sprint. Vi havde 30 sekunder, og jeg lagde mig på hjul, så jeg kunne bestemme, hvor når vi skulle køre, siger Asgreen i det internatio­nale interview, som TV2 bringer i live-sendingen.

– Det var et virkelig hårdt løb, og vi var begge på graensen.

– Det er utroligt. Rolf Sørensen ringede til mig den anden dag, og jeg fik nogle råd. Jeg er så glad for sejren, og vi kendte hver en meter af ruten, siger Asgreen.

Løbets største favoritter med blandt andre Asgreen, Julian Alaphilipp­e, Mathieu van der Poel og Wout van Aert kørte vaek med 37 kilometer tilbage, og senere var det kun danskeren van der Poel og van Aert tilbage, og van Aert blev også sat, og så var det en tvekamp i spurten.

I dansk trøje

Kasper Asgreen fra Kolding triumfered­e i den danske mestertrøj­e, han sikrede sig, da han vandt DMlinjeløb­et i 2020.

Normalt kunne Asgreen nu se frem til at vaere en af de helt store favoritter ved Paris-Roubaix i naeste uge, men den franske brostenskl­assiker er udskudt til efteråret.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark