Ekstra Bladet

’BLIVER IKKE SMUKKERE’

Michael Rasmussen kalder Kasper Asgreens vilde sejr i Flandern Rundt kulminatio­nen på et eminent, dansk cykelforår

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Kasper Asgreen leverede søndag eftermidda­g et faenomenal­t cykelresul­tat, da danskeren slog storfavori­tten Mathieu van der Poel i finalen i årets udgave af Flandern Rundt.

Asgreen er den blot anden danske vinder af Flandern Rundt, siden Rolf Sørensen kom øverst på sejrsskaml­en i monumentet i 1997.

– Det er et vildt, sådan som Kasper kørte løbet. Et fantastisk resultat, der giver genlyd, siger Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen, og fortsaette­r.

– At det kun er anden gang en dansker vinder løbet i historien, saetter praestatio­nen i relief. Lad mig sige så meget, at der skal ske noget helt ekstraordi­naert, hvis ikke Kasper Asgreen skal blive årets cykelrytte­r i Danmark i år.

Staerkeste mand

Den danske mester var dagen igennem en af feltets absolut staerkeste på de belgiske brosten og bakker.

Løbet udviklede sig perfekt for Asgreen, da det blev et udskilning­sløb, således at det kun var feltets mest udholdende folk, der sad tilbage i finalen.

– Det var lige sådan, at Kasper kunne ønske sig det. Han er foran på point i de her forårsklas­sikere, fordi han kører på Deceuninck-Quick Step-mandskabet, men han var holdets staerkeste mand søndag, siger Michael Rasmussen og forklarer.

– Han fik kaempe hjaelp af sine holdkammer­ater. Med 60 kilometer til mål sad Wout van Aert alene, mens Quickstep havde fem mand med fremme. Desuden gav det et alibi for Kasper, at han havde Julian Alaphilipp­e

med i finalen. Det gav 10 kilometer, hvor han lige kunne traekke luft ind.

Danskerens staerke hold blev i sidste ende udslagsgiv­ende for den imponerend­e sejr, mener Michael Rasmussen.

Eminent, dansk cykelforår

– Lad mig slå fast. Flandern Rundt er et af de hårdeste endagsløb at vinde i cykling. Og mest prestigefy­ldte. Der er vel kun VM, der er større. Så det er en gigantisk praestatio­n af Kasper Asgreen.

– 99 ud af 100 gange vil Mathieu van der Poel slå Asgreen i en spurt. Men hollaender­en havde nok lige vaeret en tand for generøs med føringerne på ruten, hvor Kasper kunne få vejret, lyder det fra Michael Rasmussen, som konkludere­r.

– At han slår de to store forhåndsfa­voritter i direkte duel i finalen, så kan det ikke blive meget smukkere eller meget større. Det er kulminatio­nen på et eminent, dansk cykelforår.

Lad mig slå fast. Flandern Rundt er et af de hårdeste endagsløb at vinde i cykling

 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Fantastisk resultat
– Det er et vildt, sådan som Kasper kørte løbet. Et fantastisk resultat, der giver genlyd, siger Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen.
FOTO: RITZAU SCANPIX Fantastisk resultat – Det er et vildt, sådan som Kasper kørte løbet. Et fantastisk resultat, der giver genlyd, siger Ekstra Bladets cykelekspe­rt, Michael Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark