Ekstra Bladet

KAEMPE NEDTUR

AGF tabte for tredje gang i denne saeson til det rekordunge hjemmehold fra FC Nordsjaell­and

-

Hvad er forskellen på Brøndby og AGF i denne saeson?

Brøndby slår FC Nordsjaell­and, AGF taber til dem …

I går tabte århusianer­ne til FC Nordsjaell­and for tredje gang i denne saeson, og holdet fra Farum er ved at udvikle sig til en angstmodst­ander for AGF.

Havde AGF ligesom Brøndby slået nordsjaell­aenderne, havde de ført Superligae­n. Nu er de syv point efter klubben fra Vestegnen og kan vaere helt ude af guldkampen om blot en uge.

Blodfattig­t

AGF tabte efter en blodfattig indsats 2-0 i Farum og er tvunget til at slå FC Midtjyllan­d i naeste runde, hvis de skal holde fast i drømmen om mere end bronze.

Sebastian Hausner kostede et mål, da de to hold mødtes på kunstgraes­set i november, og minsandten om ikke U21-landsholds­spilleren gentog 'kunststykk­et' i 18. minut.

I midtercirk­len kiksede han en taemning, og så gik det ellers staerkt.

Unge Andreas Schjelderu­p sendte Kamaldeen Sulemana af sted, og så var det ghanesiske lyntog kørt med AGF’erne halsende efter sig.

De havde ikke en chance for at indhente ham, og som det mest naturlige i verden rundede Kamaldeen en prisgivet Kamil Grabara og trillede bolden i det tomme mål.

Misforståe­lse

AGF havde indtil da ikke haft meget at byde på. De øste mange bolde ind i feltet efter Patrick Mortensen, men rigtig farligt blev det sjaeldent.

Største aarhusians­ke chance før pausen faldt efter en nordsjaell­andsk misforståe­lse mellem anfører Magnus Kofod Andersen og Peter Vindahl i målet.

Vindahl var ikke med på Kofods aflevering, som Patrick Mortensen i stedet snuppede.

Superliga-topscorere­n fik driblet sig forbi FCNmålmand­en, men Adamo Nagalo strakte sig og fik lige nøjagtig foden på Mortensens afslutning og forhindred­e en udligning.

AGF forsøgte fra anden halvlegs start at presse FC Nordsjaell­and langt tilbage, og Jesper Juelsgård fik en tidlig lidt tilfaeldig chance, men sparkede forbi.

Sidste saesons bronzevind­er havde bolden meget, men havde svaert ved at skabe noget.

FC Nordsjaell­and var ellers ramt af skader og karantaene­r i det centrale forsvar, men vikarerne gjorde det godt på det rekordunge Nordsjaell­and-hold.

Hvi’e frustratio­ner

De aarhusians­ke frustratio­ner var til at høre både på banen og tribunen.

Direktør Jacob Nielsen gjorde sit for at råbe ’De Hvi’e’ op, men med begraenset succes.

Også efter pausen var AGF's primaere taktik at servicere Patrick Mortensen i feltet, og med et kvarter igen var han taet på at udnytte et af de mange indlaeg.

Han vendte godt rundt, men hans afslutning sad lige i naeverne på velspillen­de Peter Vindahl.

Det sidste søm

Det var forbløffen­de lidt, at gaesterne kom frem til, og med små fem minutter bankede indskifted­e Oliver Antman sidste søm i AGFkisten med en knastør afslutning.

Endnu en gang havde FC Nordsjaell­and taget fusen på AGF, og de fik vist, at de har en rolle at spille i slutspille­t.

Om ikke andet som bananskrae­l for AGF …

Sidste saesons bronzevind­er havde bolden meget, men havde svaert ved at skabe noget

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Til at graemme sig over
Havde AGF ligesom Brøndby slået FCN, havde de ført Superligae­n. Nu er de syv point efter klubben fra Vestegnen. AGF’s Albert Grønbaek graemmer sig.
FOTO: LARS POULSEN Til at graemme sig over Havde AGF ligesom Brøndby slået FCN, havde de ført Superligae­n. Nu er de syv point efter klubben fra Vestegnen. AGF’s Albert Grønbaek graemmer sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark