LYNGBY kunne have aedt sig ind på Vejles forspring, men bundbraget endte som en målløs fuser

-

En vaskeaegte bundgyser i det nordlige København blev lidt af en fuser.

Det er to hold, der har haft meget forskellig­e saesoner inden bundopgøre­t.

Efter seks runder lå Vejle først i Superligae­n og havde scoret suveraent flest mål af alle hold med 15 fuldtraeff­ere.

I de 16 kampe siden den overrasken­de førsteplad­s har holdet fra Nørreskove­n kun fået 11 point og scoret 10 mål og er drattet ned på en position lige over nedrykning.

Dagens modstander Lyngby skulle helt frem til 13. runde af saesonen, før de fik en sejr, men på baggrund af et flot 2021 er de kongeblå blot fire point fra dagens modstander på den livsvigtig­e 10. plads.

Uforløst, uforløst, uforløst

Første halvleg havde klart mere intensitet, end den havde flot fodbold.

Formstaerk­e Lyngby startede klart bedst med periodevis af, hvad der vel bedst kan beskrives som powerplay rundt om Vejles felt, men farligt blev det ikke rigtigt.

Tyske Brunst var tilbage i Vejle-målet som en af traener Galcas fem aendringer fra 5-0-nedsabling­en i Herning.

Keeperen kunne dog have kostet dyrt efter ti minutter, hvor han sovser rundt med bolden, og det er mere held end forstand, der gør, at Christian Greko ikke får mere end et hjørne ud af presset.

Herefter var det lidt infight modstander­ne imellem, som gav kampen noget kant, men spillet flød slet ikke for nogle af holdene.

Det blev lige ved og naesten for holdene i meget af halvlegen, hvor kvaliteten i den sidste aflevering i den grad manglede.

Lige inden pausen viste Lyngby noget af det spil, der har sikret dem bunkevis af point i dette forår.

Greko og Kaastrup kombinerer smukt og sender Hebo i dybden, som tackler den ind på Brunst, der kommer flot ud af målet og afviser en scoring.

Der var godt med indspark fra begge baenke, men det blev ikke oversat til bedre spil på banen i løbet af første halvleg.

Teenager med optimisme

Vejle startede anden halvleg med mere bid, end de havde i hele første.

Angriber German Onughka kommer først på et indlaeg taet på mål, men header lige på Thomas Mikkelsen.

Russeren startede inde for den 17-årige guldfugl Wahid Faghir, der blev skadet med U/21-landsholde­t, men angriberen gjorde ikke det store indtryk i bundkampen og blev udskiftet med en anden teenager efter en times penge.

Han hedder Hugo Ekitike, og han skulle kun bruge få minutter på banen, inden han viste kvalitet.

En genialt vip med ryggen til mål sender franskmand­en igennem med Marcel Rømer foran sig, og Lyngbys slider er tvunget til at nedlaegge den 18-årige spids, hvilket giver gult til Rømer. Et sjaeldent glimt af kvalitet fra Vejle, der ikke havde taget det besnaerend­e spil med sig til sjaelland.

Med ti minutter igen var de rødklaedte dog ved at tage alle tre point.

Thomas Mikkelsen kommer dårligt ud af målet, og det er meget, meget taet på, at Sousa og dernaest Ekitike kan putte bolden i mål.

Kampen ender dog målløs, og det er gaesterne formentlig godt tilfredse med, eftersom de holder Lyngby på fire points afstand i bunden.

?? FOTO: LARS POULSEN ?? Spagat-redning
Vejles Alexander Brunst-Zöllner i målet redder et forsøg fra Lyngbys Mathias Hebo Rasmussen. Her burde det have stået 1-0.