Ekstra Bladet

MERE TRUT FRA BÅTHORNET

-

Den voksende modstand mod flere motorveje har gjort Folketinge­ts trafikmafi­a endnu mere manipulere­nde, når den vil skalte og valte med skatteborg­ernes penge.

Venstres truttende båthorn og asfaltordf­ører Kristian Pihl Lorentzen har f.eks. lagt følgende opslag ud på Facebook:

’Danmarks livgivende blodårer

Gode veje er afgørende for udvikling, jobskabels­e og bosaetning i alle dele af Danmark. Vores produceren­de virksomhed­er og deres pendlende medarbejde og tilhørende godstransp­ort er afhaengige af gode veje. Som livgivende blodårer i vores samfund. Nogle steder skal der nybygges eller udvides motorveje. Andre steder kan kapacitete­n klares med 2+1 veje. Men behovet for massive investerin­ger i veje til fremtidens grønne biler er indiskutab­elt. 90 procent af trafikarbe­jdet foregår på vejene.

Det er trist, at regeringen­s støttepart­ier ikke ser disse kendsgerni­nger i øjnene. Lad os håbe, at regeringen ved de kommende trafikforh­andlinger lytter til Venstre og de øvrige blå partier.’

At kalde motorveje for ’livgivende blodårer’ er i bedste fald løgnagtig lyrik.

Motorveje koster dyrt i klima-regnskabet. Motorveje larmer infernalsk, og cirka hver fjerde dansker plages allerede i dag dagligt af trafikstøj. Støjrelate­rede sygdomme og dødsfald koster årligt samfundet milliarder. Man skal drikke rigtig meget sprinklerv­aeske for at kalde det livgivende.

Udtrykket ’fremtidens grønne biler’ er ren manipulati­on. El-bilers batterier belaster klimaet. El-biler larmer lige så meget som benzinog dieselbile­r. Bremser og daek afgiver skadelige partikler. F.eks. efterlades der årligt ca. 150 tons mikroplast alene på Herning-motorvejen.

Mere asfalt betyder flere biler. Det forklarer, hvorfor Danmark takket vaere bilfundame­ntalister som båthornet Lorentzen i dag er blandt de fire lande i verden med flest kilometer motorvej pr. indbygger.

Hvis man ønsker mere støj og vil smadre klimaet, skal man lytte til Venstres førende trafik-mafioso.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kristian Dyt-Båt Lorentzen (V) benytter alle kneb for at plastre landskabet til med mere asfalt.
FOTO: JENS DRESLING Kristian Dyt-Båt Lorentzen (V) benytter alle kneb for at plastre landskabet til med mere asfalt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark