Ekstra Bladet

Nyt parti er bare ’et spørgsmål om tid’

-

Det er ikke laengere spørgsmåle­t, om der kommer et nyt midterpart­i under tidligere statsminis­ter Lars Løkke Rasmussens vinger.

Det er snarere et spørgsmål om, hvornår det kommer.

Sådan lyder det fra Lars Løkkes nye sekretaria­tschef, Jakob Engel-Schmidt, i et interview med Ekstra Bladet.

– Skal du vaere partisekre­taer?

– Til det kan jeg kun svare: ikke endnu.

– Men skal du snart vaere partisekre­taer?

– Lars Løkke har jo sagt, at når man ansaetter en sekretaria­tschef, så er processen mod et parti irreversib­el. Spørgsmåle­t er ikke, om der kommer et parti. Men hvornår der kommer et parti.

– Du har vaeret ude af politik pga. din sag med kokainkørs­el. Nu gør du comeback i det politiske liv. Hvilke tanker gør du dig om det?

– Jeg er taknemmeli­g for muligheden. Da den historie kom frem – det var mit livs fejltagels­e – mistede jeg alt, jeg havde brugt mine unge år på at bygge op. Jeg mistede min valgkreds. Jeg mistede en stor del af mit netvaerk. Der var kun en at bebrejde; det var mig selv. Og efter at have brugt en lang proces på at beklage og undskylde over for mine naere, som jeg havde svigtet – og frem for alt forsøge at komme videre fra det svigt, jeg havde udsat mig selv for – fik jeg et godt job hos Rud Pedersen.

– Hvorfor så vende tilbage til Christians­borg?

– Når jeg kommer tilbage på Christians­borg, ser jeg det som en mulighed for at arbejde med det, jeg braender allermest for – nemlig dansk politik. På en ny måde. Og når jeg får muligheden for det, med mennesker jeg stoler på – og mennesker, som stoler på mig – så er det svaert at sige nej.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark