Ekstra Bladet

Tøfting: Dyb respekt!

-

– Jeg synes, det er flot. Jeg har den dybeste respekt for Jesper, der stiller sig op og fortaeller noget, der er så personligt. Det er jo noget, mange har en stor berøringsa­ngst i forhold til, så det er fedt, han gør det.

Tøffe kan vaere tough, men han kipper med hatten for sin TV3-kollega, der så fornemt stillede sig frem i TV2’ s ’Go’ Aften Live’ og fortalte om fem års kamp mod det tiltagende mørke, der omringede thyboen fra 2016 og frem til forleden, hvor han slugte den sidste pille.

– Man kunne se, han var meget påvirket. Stemmen knaekkede et par gange. Nu håber jeg, han er ovre det, når han nu er i stand til at laegge pillerne til side, siger Stig Tøfting.

Jeg var ikke selv klar over, at han havde vaeret indlagt

Han vidste jo alt om, at Jesper Grønkjaer havde vaeret nede at vende, men der var alligevel hemmelighe­der, der blev afsløret selv for en taet kollega.

– Jeg var ikke selv klar over, at han havde vaeret indlagt. Jeg snakkede jo med Jesper i sin tid, da han blev sygemeldt. Det handlede mest om, hvordan han havde det, du ved, for jeg var et par gange kaldt over til Champions League-studiet i København for at sidde klar, hvis han ikke kunne gennemføre, siger Stig Tøfting.

– Dengang var det sådan, at han en enkelt gang var klar ti minutter før udsendelse­n, og fem minutter senere var han så ikke alligevel, og så hoppede jeg selvfølgel­ig ind. Efter den oplevelse valgte Jesper så at sygemelde sig, fortaeller Stig Tøfting.

’Kom lidt bag på mig’

At Jesper Grønkjaer i dag er klar til at fortaelle om sin depression og afsløre kapitler, kun de naermeste kendte til, fortaeller kun én ting:

– Det beviser, at de mennesker, vi tror, vi kender – dem kender vi alligevel kun til dørmåtten, ikke. Vi kan jo tro, vi kender hinanden nok så meget, men når døren lukker, så er der en masse, vi intet ved om – uanset hvad, siger Stig Tøfting.

Plaeneklip­peren havde ingen anelse om, at kollegaen ville gå live på TV2:

– Jeg slugte det fuldstaend­ig. Jeg vidste jo godt, han fik de her lykkepille­r, men anede ikke hvor langt, han var i processen. Jeg har kendt Jesper i mange år, og han gik jo forleden ruten med mig fra Horsens til Vejle, efter vi havde spist morgenmad, men da snakkede vi om alt muligt – bare ikke lige det her.

– Derfor kom det lidt bag på mig, men jeg må da bare sige, han har min dybeste respekt. Det havde han nu også i forvejen, men at åbne op omkring denne meget personlige fortaellin­g, det kan måske skubbe til andre, der ikke vil bede om hjaelp. Det skal man sgu ikke skamme sig over, lyder opfordring­en fra Stig Tøfting. toft

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? – Jeg har kendt Jesper i mange år, og han gik jo forleden ruten med mig fra Horsens til Vejle, fortaeller Stig Tøfting.
FOTO: ANDERS BROHUS – Jeg har kendt Jesper i mange år, og han gik jo forleden ruten med mig fra Horsens til Vejle, fortaeller Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark