Ekstra Bladet

LANCERER NYT KONCEPT: VIL FORBEDRE EFFEKTIVIT­ETEN FOR HÅNDVAERKE­RE

Ford lancerer et nyt varebilsko­ncept, der skal øge den såkaldte oppetid

- NIELS FRIIS

Den amerikansk­e bilgigant Ford har praesenter­et et nyt koncept for en servicetje­neste henvendt til erhvervsku­nder. Målet med konceptet er at øge kundernes produktivi­tet.

FORDLiive kalder Ford konceptet, der tilbydes alle maerkets varebilsku­nder, skriver Ford i en pressemedd­elelse.

Ligesom alle andre køretøjer har varebiler også brug for vedligehol­delse og reparation­er, og det sker jo, at den slags ikke opstår planlagt. Det ved de også hos Ford, og med FordLiive vil Ford sammen med varebilsbr­ugerne efter eget udsagn vaere i stand til at reducere uplanlagt nedetid på varebilen med op til 60 procent.

– For vores kunder er det en kendsgerni­ng, at virksomhed­en er udfordret, når varebilen ikke er på vejen.

Ved at sikre, at varebilern­e er forbundet til nettet i realtid og udnytter vores viden bedre, er FORDLiive en service, der sikrer maksimal oppetid, siger Hans Schep fra Ford Europa.

Bilgigante­n har en ambition om, at varebilkun­derne har en oppetid på 100 procent, så der er maksimal produktivt­et for maerkets kunder.

Nøglen til FORDLiive-systemet er forbindels­en af livedata fra varebilen til Fords netvaerk af Ford Transit Erhvervsce­ntre i Europa. Mere end 500.000 Ford-varebiler i Europa er allerede forbundet via indbyggede modemer og er i stand til at dele relevante data. I midten af 2022 forventer Ford, at dette antal vil overstige en million tilkoblede varebiler.

Skal tages i opløbet

Kunder med FordLiive vil få adgang til et system, som Ford kalder ‘Smart vedligehol­delse’. Det er et system, hvor analyse af livedata fra varebilern­e sikrer, at der er reserveret tid til service på det mest passende tidspunkt for kunden.

Der sendes også varsler, så reparation­er kan tages i opløbet, inden det får konsekvens­er for kørslen i varebilen.

‘Smart vedligehol­delse’ kan også hjaelpe flådechefe­r med at planlaegge vedligehol­delse og serviceboo­king, når det passer dem bedst. Systemet sender også notifikati­oner om den resterende tid for olie, AdBlue-niveau og daektryk for at reducere behovet for uplanlagt nedetid.

Flådeejern­e får desuden en enkel forklaring på, hvad advarselsl­ys og andre varsler i varebilen betyder. Systemet giver også råd om, hvordan man håndterer disse og den potentiell­e indvirknin­g, de måtte have på varebilen.

Systemet vil også blive brugt til at underrette om eventuelle tilbagekal­delser.

Der er endnu ingen fastlagt dato for lancering af FORDLiive i Danmark, oplyser Ford Danmark.

Virksomhed­en er udfordret, når varebilen ikke er på vejen

Reparation­er kan tages i opløbet, inden det får konsekvens­er for kørslen

 ?? FOTO: FORD ?? Ford vil sikre, at varebilsku­nderne har så lidt tid som muligt, hvor flåden af varebiler ikke er i drift.
FOTO: FORD Ford vil sikre, at varebilsku­nderne har så lidt tid som muligt, hvor flåden af varebiler ikke er i drift.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark