Ekstra Bladet

NØDRÅB OM SYG KULTUR

- KRISTIAN B. LARSEN JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk; jao@eb.dk

Ansatte er blevet syge af at arbejde i Radikale Venstre, fordi ledelsen i en årraekke har bagtalt, truet og spillet folk ud mod hinanden.

Sådan lyder påstanden fra omkring ti tidligere parti-ansatte, der i et internt brev anonymt retter en skarp kritik af ledelsen i Radikale Venstre. ’Den graenseove­rskridende adfaerd på det radikale sekretaria­t afgraenser sig ikke til seksuelle kraenkelse­r. Nu må partiet stå ved egne idealer og tage et endeligt opgør med en graenseove­rskridende ledelsesku­ltur,’ står der i brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Kritikken kommer i kølvandet på en raekke skandaler om kraenkende adfaerd i Radikale Venstre, som står til en halvering i et gennemsnit af meningsmål­inger i forhold til folketings­valget i 2019, hvor partiet fik 16 mandater.

’Stress, angst og depression­er’

Brevet har overskrift­en ’Man skal ikke blive syg af at arbejde i Radikale Venstre’, og det opremser en lang raekke eksempler på ’graenseove­rskridende ledelse’, som de omkring ti tidligere ansatte angiveligt har vaeret udsat for.

’Det har medført en konstant udskiftnin­g i medarbejde­rgruppen og haft store konsekvens­er for mange ansatte, der er blevet ramt af blandt andet stress, angst og depression­er,’ står der i brevet.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med flere tidligere ansatte i Radikale Venstre, som bekraefter brevets aegthed.

Kendt af ledelsen

Brevet har i et stykke tid floreret i radikale kredse, og partiets ledelse har i et stykke tid vaeret bekendt med indholdet, erfarer Ekstra Bladet.

Det er dog ikke sendt til landsforma­nd Svend Thorhauge og sekretaria­tschef Lars Beer Nielsen, fordi brevskrive­rne ’ikke laengere har tillid til, at det nytter noget’.

’De er blevet råbt op igen og igen. Men intet er blevet gjort,’ skriver de tidligere ansatte, som fortsat mener, der skal ryddes op.

’Kan man tale om ’en ny start’, når de samme mennesker, der var, og er, en del af den kraenkende og graenseove­rskridende ledelsesku­ltur, fortsaette­r?’

Brevet er udfaerdige­t, før landsforma­nd Svend Thorhauge meldte sin afgang.

De er blevet råbt op igen og igen. Men intet er blevet gjort

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark