Ekstra Bladet

GODT TRAET AF AT VENTE

KASTET RUNDT: Heidi arbejder på Gedser-Rostock-overfarten, og det er åbenbart et problem, når man vil have udbetalt sine indefrosne feriepenge

- THOMAS HARDER harder@eb.dk

Som så mange andre danskere ville Heidi R. gerne have udbetalt de indefrosne feriepenge, og hvor de fleste blot har skullet trykke på en enkelt knap, har det vist sig noget mere besvaerlig­t for Heidi at få fat i sine penge.

Det har hun skrevet i et brev til nationen!.

Heidi R. arbejder som ekspedient i informatio­nen på Gedser-Rostockove­rfarten, men som ansat på en faerge, der sejler i internatio­nalt farvand, er det ikke ligetil at få fat i pengene.

Heidi har vaeret i kontakt med Danske Rederier, LD Fonde og ATP for at få svar på, hvorfor hun ikke kan få sine indefrosne feriepenge, men hun er ikke blevet klogere.

’Vi ved, at Scandlines har overført tilgodehav­ende pr. 31/12-2020, og vi ved også, at Danish Shippingar videreført pengene til ATP pr. 11 /3 -2021. Men vi bliver kastet rundt i manegen,’ skriver Heidi R.

’Vi vil gerne have, at der kommer en løsning, så vi med vores penge kan vaere med til saette gang i Danmark igen.’

ATP fortaeller, at naesten 1,8 mio. borgere i denne ansøgnings­runde indtil videre har bestilt indefrosne feriemidle­r for 29 mia. kr.

99 procent af sagerne behandles automatisk, og i langt de fleste tilfaelde står pengene på kontoen inden for to-tre dage.

Men som søfarende på en faerge, der sejler i internatio­nalt farvand, er man fritaget for skat (DIS-indkomst), og det betyder, at ansøgninge­n skal behandles manuelt.

– Nogle har både skattefrit­aget og skatteplig­tig indkomst, og så skal vi sørge for, at man kun bliver beskattet af det skatteplig­tige beløb.

– Det tager syv-ti dage at behandle sagen plus op til syv bankdage til udbetaling, fra vi har modtaget den nødvendige dokumentat­ion, siger Jesper JuelHelwig, underdirek­tør i ATP.

Det tager syv-ti dage at behandle sagen plus op til syv bankdage

 ?? PR-FOTO ?? Heidi har vaeret i kontakt med både Danske Rederier, LD Fonde og ATP for at få svar på, hvorfor hun ikke kan få sine indefrosne feriepenge, men hun er ikke blevet klogere.
PR-FOTO Heidi har vaeret i kontakt med både Danske Rederier, LD Fonde og ATP for at få svar på, hvorfor hun ikke kan få sine indefrosne feriepenge, men hun er ikke blevet klogere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark