Ekstra Bladet

Var udvist frem til 2026

Det er anden gang, at dømt voldsmand er flygtet fra politiet. Han måtte slet ikke vaere i Danmark, da han fredag påkørte betjent

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

at afgive flere skud efter bilen, så bagruden blev knust, men føreren stak af. Cenk Firat Kirat blev dog genkendt i forbindels­e med standsning­en og er nu offentligt efterlyst.

– Der er tale om en grov overtraede­lse. Han har kørt en politimand ned bevidst, og der er også tale om en politimand, der har legitimere­t sig. Det gør ikke forholdene mindre alvorlige, siger efterforsk­ningsleder Kenneth Rodam fra Nordjyllan­ds Politi. Politiet har ingen indikation­er på, hvor Cenk Firat Kirat er. Heller ikke, om han er i Danmark eller udenlands.

Han har kørt en politimand ned bevidst, og der er også tale om en politimand, der har legitimere­t sig

– Vi har opsøgt den personog familiekre­ds, som vi ved, han har, og der har man ikke bidraget med oplysninge­r, konstatere­r Kenneth Rodam.

Cenk Firat Kirat er blevet betinget udvist to gange. I september 2013 fik han en voldsdom på fem måneders faengsel.

Dengang konstatere­de retten i dommen, at det var femte gang, at han var straffet for blandt andet vold, og at der var tale om hurtigt recidiv. Men de mente stadig, at tiltaltes personlige forhold talte imod en ubetinget udvisning sammenhold­t med straffens laengde.

På synderegis­treret er blandt andet tre måneders betinget faengsel i august 2010 for simpel vold, seks måneders faengsel i november 2010 for simpel vold i gentagelse­stilfaelde og fire måneders faengsel som en faellesstr­af for trusler mod tjenestema­nd og simpel vold. I 2014 klappede faelden så i forhold til udvisning.

En dom, der blev stadfaeste­t af landsrette­n.

 ?? POLITIFOTO ?? Udviste Cenk Firat Kirat blev genkendt, da han blev stoppet, men det lykkedes ham at flygte fra stedet.
POLITIFOTO Udviste Cenk Firat Kirat blev genkendt, da han blev stoppet, men det lykkedes ham at flygte fra stedet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark