Ekstra Bladet

Stak af i håndjern

-

Cenk Firat Kirat var kun 18 år, da han blev offentligt efterlyst første gang, efter han var flygtet fra politiet i november 2011.

Han havde netop fået forlaenget sin varetaegts­faengsling med yderligere en uge i forbindels­e med en voldssag, da han blev eskorteret vaek fra i Retten i Aalborg af politiet.

Betjentene vurderede tilsynelad­ende ikke, at han ville prøve at flygte, og de gav derfor kun teenageren håndjern på haenderne foran kroppen og lod ham gå selv. Men da de gik hen mod en elevator, så den 18-årige sit snit til at flygte via brandtrapp­en.

Han nåede at vaere på fri fod i knap en måned. Ifølge dombogen fra 2012 forsøgte han på voldsom vis at vriste sig fri, da politiet ville anholde ham, og han blev efterfølge­nde fundet i besiddelse af en halskniv.

Styr på sine penge

Det kostede ham efterfølge­nde 11 måneders faengsel inklusive en reststraf på 42 dage, ligesom han blev betinget udvist for at have slået en mand flere gange på kroppen og i hovedet med en kølle og i hovedet med et knytnaeves­lag.

Han sprøjtede også manden i hovedet med peberspray og slog en anden mand i ryggen med en kølle.

I retten forklarede han, at han stak af, fordi der var nedlagt påstand om fortsat varetaegts­faengsling og mulig udvisning i retsmødet, og ’derfor ville han have styr på sine penge’, fordi han vidste, at hans tidligere opholdstil­ladelse var udløbet, da han blev 18 – mens han sad i arresten.

Retten begrundede den betingede udvisning med hans unge alder, at han kom til Danmark som otteårig, havde hele sin familie i Danmark og ingen tilknytnin­g til Tyrkiet.

Han sagde selv, at han kun havde vaeret i Tyrkiet to gange, siden han kom til Danmark.

Første gang da han var 11 år gammel, og anden gang i forbindels­e med sin søsters begravelse, og at han ikke havde talt tyrkisk, siden han kom til Danmark.

linette

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Nordjyllan­ds Politi har vaeret på massiv jagt efter den efterlyste.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Nordjyllan­ds Politi har vaeret på massiv jagt efter den efterlyste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark