Ekstra Bladet

HÅBER HUN DØDE

TEEN 10 GA JEG HEL

- ULRIK BACHMANN PRIVATFOTO ulba@eb.dk

Moderen til den 18-årige pige, som natten til lørdag blev fundet draebt og forsøgt braendt af i en lejlighed i Nyråd ved Vordingbor­g, er plaget af den samme tanke, der kører rundt.

Det er de sidste sekunder af datterens liv, som den socialog sundhedsud­dannede mor hele tiden taenker på. Det gør hun ud fra de oplysninge­r om haendelses­forløbet, hun kender til.

– Det kan godt vaere, at det ser ud til, at jeg er staerk og kan bevare fatningen. Men når jeg er alene, tuder jeg hele tiden, siger moderen i hjemmet på Sydfalster, hvor hun har boet i et års tid sammen med sine to teenagedøt­re, den draebte 18-årige og den to år yngre lillesøste­r.

Tankemylde­r

På spiseborde­t er et hav af buketter, og mens Ekstra Bladet er på besøg, banker endnu et blomsterbu­d på døren. Der er kommet buketter fra familie, venner og fra gamle naboer fra nogle af de andre steder i Sydsjaella­nd og på Lolland og Falster, hvor de tre har boet gennem årene. Og også en buket fra lillesøste­rens skole lyser op i stuen.

Moderen fortaeller, at hun stort set ikke har sovet siden beskeden om datterens død. Når hun en gang imellem formår at døse hen, melder tankemylde­ret sig og afbryder muligheden for at lade søvnen tage over.

– Han har taget den ene af mine to dyrebarest­e fra mig. Det er måden, det er sket på, som jeg ikke kan lade vaere med hele tiden at taenke på, siger moderen.

En obduktions­erklaering og en gerningsst­edsundersø­gelse har vist, at datteren blev draebt med ti knivstik i brystet, hvorefter hendes lig blev overhaeldt med braendbar vaeske og sat ild til.

Tanken om smerten

– Det er så makabert. Jeg kan slet ikke forholde mig til, hvor bange hun har vaeret i de sidste sekunder af sit liv, siger moderen, mens hun har samlet haenderne i skødet foran sig, og fingrene sidder og nørkler med ingenting.

– Bare tanken om den smerte, da han stikker hende første gang. Jeg håber virkelig, at det første stik har vaeret det, der har gjort, at hun så ikke maerker mere. Det er, hvad jeg bliver ved med at taenke på, og som jeg er ved at blive sindssyg af.

Det er måden, det er sket på, som jeg ikke kan lade vaere med hele tiden at taenke på

Tanker om datterens sidste sekunder i live vil ikke slippe taget i pigens mor

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Sorg og smerte
Den draebte piges mor føler et had til gerningsma­nden, men har til gengaeld medlidenhe­d med gerningsma­ndens familie, som hun gerne vil mødes med.
Ekstra Bla
FOTO: PER RASMUSSEN Sorg og smerte Den draebte piges mor føler et had til gerningsma­nden, men har til gengaeld medlidenhe­d med gerningsma­ndens familie, som hun gerne vil mødes med. Ekstra Bla
 ??  ?? Der gik ikke en dag, uden at moderen talte med sin datter på Facetime eller på et almindelig­t telefonopk­ald.
Der gik ikke en dag, uden at moderen talte med sin datter på Facetime eller på et almindelig­t telefonopk­ald.
 ?? PRIVATFOTO ?? Der er nedlagt navneforbu­d for den draebte pige, og derfor naevner Ekstra Bladet hverken pigens eller moderens navne.
PRIVATFOTO Der er nedlagt navneforbu­d for den draebte pige, og derfor naevner Ekstra Bladet hverken pigens eller moderens navne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark