Ekstra Bladet

VÅD BRO-DRØM RY

DANFOSS-BOSSEN HYREDE METTES LØJTNANT: Socialdemo­kratiet var imod, men nu vil regeringen undersøge fast forbindels­e mellem Fyn og Als

- JAMES KRISTOFFER MILES JONAS SAHL jkm@eb.dk sahl@eb.dk

De kan godte sig ved det sønderjysk­e kagebord på Nordals i dag.

Danfoss-koncernens braendende ønske om en fast broforbind­else mellem Als og Fyn er rykket et stort skridt naermere, efter at regeringen i går praesenter­ede et udspil til en styrkelse af den danske infrastruk­tur for de naeste mange år.

Med i udspillet er en stor millionpos­t, der skal undersøge grundlaget for den faste broforbind­else mellem Als og Sydfyn.

Ekstra Bladet har de seneste måneder afsløret, hvordan Danfoss-bossen Jørgen Mads Clausen har fedtet for en fast broforbind­else hos statsminis­ter Mette Frederikse­n.

Hyrede Rossen

Det er samme Jørgen Mads Clausens termostat-koncern, der sidste år hyrede netop Mette Frederikse­ns naermeste rådgiver, Martin Rossen, til bl.a. at lave lobbyarbej­de for den nye bro.

Ganske kort før Jørgen Mads Clausen kaprede Rossen fra Statsminis­teriet, sendte han tilmed en mail stilet til både Mette Frederikse­n og Martin Rossen:

’Kaere Mette Frederikse­n og Martin Rossen.’

’Projektet er modent til de forundersø­gelser, der nu bør finde sted for at vurdere projektet et spadestik dybere,’ lyder det blandt andet i mailen.

Det er praecist denne forundersø­gelse, der nu er sat penge af til.

Socialdemo­kraterne har tidligere vaeret lodret imod en bro mellem de to landsdele, der vil udgøre en direkte konkurrent til den Femern-forbindels­e, som er under opførsel fra Lolland til Tyskland.

– I virkelighe­den er det her en vejsidebom­be mod Femern-projektet, buldrede partiets transporto­rdfører, Rasmus Prehn, over for TV 2.

Men efter Socialdemo­kratiets indtog i Transportm­inisteriet har piben fået en anden lyd.

Transportm­inister Benny Engelbrech­t – valgt i Sønderjyll­and – er en åbenmundet tilhaenger af broen, som ellers bliver mødt af både lokal og regional kritik som unødvendig, miljøskade­lig og en dårlig forretning for staten, som vil bruge enorme summer på en bro over Femern Baelt.

Jørgen Mads Clausen erkendte allerede i sommer over for Ekstra Bladet, at Martin Rossen skal lave lobbyarbej­de for Als-Fynbroen.

Afviste dobbeltrol­le

Han afviste dog i samme interview, at Martin Rossen allerede var gået i gang fra sin fremskudte position med dobbeltkas­ket.

Rossen var nemlig udset til i flere måneder at skulle arbejde i Statsminis­teriet, selvom hans nye ansaettels­e på Danfoss var kendt.

Socialdemo­kraterne har tidligere vaeret lodret imod en bro mellem de to landsdele

Laes også leder på bagsiden.

 ??  ?? Ekstra Bladet 3. december 2020.
Ekstra Bladet 3. december 2020.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Jørgen Mads Clausen, Danfoss, hyrede Mette Frederikse­ns naermeste rådgiver, Martin Rossen, til bl.a. at lave lobbyarbej­de for den nye bro.
FOTO: OLE STEEN Jørgen Mads Clausen, Danfoss, hyrede Mette Frederikse­ns naermeste rådgiver, Martin Rossen, til bl.a. at lave lobbyarbej­de for den nye bro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark