Ekstra Bladet

Det kan godt vaere, vi står midt i en klimakrise, men det blaeser regeringen på

-

DENGANG VAR Socialdemo­kratiet imod en bro fra Fyn til Als: ’❘ virkelighe­den er det en vejsidebom­be mod Femern-projektet,’ buldrede partiets transporto­rdfører Rasmus Prehn. Men så skiftede Rossen

NÅ, MEN DER ER IKKE laengere noget, der kan undre os ved den her regering, som på stort set alle områder overtager højrefløje­ns politik og indynder sig hos erhvervsli­vet. Trafikplan­en, mere asfalt til folket, overgår langt de våde drømme, trafikmafi­aen hos de borgerlige partier har flere gange om ugen.

DET KAN GODT VAERE, vi står midt i en klimakrise, men det blaeser regeringen på. Mere asfalt og flere motorveje giver flere biler og mere trafik. Alligevel vil regeringen bruge voldsomt mange milliarder på at bringe os laengere vaek fra målet om en 70-procents reduktion af CO2-udledninge­n i 2030.

NEJ, NEJ, sagde finansmini­ster Nicolai Wammen med babyfjaese­t lagt i de rette folder, da han ved praesentat­ionen i går gav den fuld gas. Han forsøgte ihaerdigt at overbevise os om, at asfaltgals­kaben skam er CO2-neutralt.

ET ARGUMENT ER, at vi skal have flere elbiler. Men elbilers batterier belaster også miljøet. Bremser og daek fra alle biler afgiver skadelige partikler. Således efterlades der årligt ca. 150 tons mikroplast på Herning-motorvejen, som ikke er den mest trafikered­e i landet.

JA, DER ER EN DEL trafik omkring de største byer, og her kan der vaere brug for løsninger. Det kunne vaere i form af bedre kollektiv trafik. Men på andre lange straek i landet er de nuvaerende motorveje ikke overbelast­ede.

I DAG ER VI blandt de fire lande i verden med flest kilometer motorvej pr. indbygger. Det er ikke tilstraekk­eligt for regeringen. Den helmer ikke, før vi er nummer et. Og så blaese vaere med miljøet.

Laes også reportagen side 22-23.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Nicolai Wammen forsøger at bilde os ind, at mere trafik ikke vil belaste miljøet yderligere.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Nicolai Wammen forsøger at bilde os ind, at mere trafik ikke vil belaste miljøet yderligere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark