Ekstra Bladet

’DU SKULLE HAVE S

Red Bulls saerlige rådgiver Dr. Helmut Marko mener, at Sebastian Vettel skulle have taget et sabbatår i 2021 i stedet for skifte til Aston Martin

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Sebastian Vettel er kun 33 år gammel, men den firedobbel­te Formel 1-verdensmes­ter har i snart mange saesoner kun vaeret en skygge af sit tidligere dominerend­e jeg.

Fra Frankrigs Grand Prix i 2018 til saesonprem­ieren i Bahrain har tyskeren ifølge The Race lavet ikke faerre end 13 markante fejl i 53 grandprixe­r.

Derouten førte til en fyreseddel hos Ferrari, før 2020saeson­en gik i gang.

Han valgte at blive i sporten og skifte til Aston Martin, hvor den mest bemaerkels­esvaerdige aktion i Bahrain var påkørslen af Esteban Ocon, alt imens han brokkede sig over franskmand­ens kørsel på radioen, om end skylden for sammenstød­et udelukkend­e var Vettels.

Kontant østriger

Alle andre så Vettel blive overhalet og derefter undervurde­re som en anden rookie, hvad beskidt luft gør for en bils downforce og bremsevne.

Red Bulls saerlige rådgiver Dr. Helmut Marko gjorde Vettel til historiens yngste verdensmes­ter, men den kontante østriger er ingen nostalgike­r.

Han mener, at skiftet til Aston Martin var den fejl.

I stedet skulle Sebastian Vettel have taget et år på baenken, før de nye og markant anderledes biler introducer­es i 2022.

– Jeg var af den holdning, og det har jeg tidligere sagt til dig, at han burde have taget et år fri, få styr på sig selv og taenke over, hvad han ønsker sig, siger Marko til Formel1.de.

– Jeg tror på, at meget er muligt i Formel 1 naeste år. Men det gjorde han ikke.

– I stedet sidder han i en Aston Martin med de samme problemer som Mercedes (en mindre designaend­ring har haft stor betydning for Mercedes’ designkonc­ept, red.).

Ustabil bagende

Som Red Bull gjorde det i fjor, kaemper Mercedes og Aston Martin med en ustabil bagende af bilen.

Jeg tror på, at meget er muligt i Formel 1 naeste år. Men det gjorde han ikke

Verdensmes­trene er i fuld gang med at løse det, og de gør det hurtigere end kundeholde­t.

– Efter hvad jeg har set, er det endnu ikke lykkedes for Aston Martin.

– De vil gradvist gøre det bedre, men ikke på Mercedes’ niveau.

– Og de halvandet sekund til Mercedes er ikke Vettel; det skyldes i høj grad bilen.

– Lige nu er Aston Martin sjette- eller syvendebed­st, men med Mercedesmo­toren og de muligheder, som de har nu, rykker de helt sikkert fremad.

– Men det aendrer ikke noget. Crashet ind i Ocon var ufatteligt, siger Dr. Marko.

Lige nu er Aston Martin sjette- eller syvendebed­st

 ?? FOTO: MARK SUTTON/ASTON MARTIN F1 ?? Kørt ud på et sidespor
Der er to tyskere på 2021-gridden, men en havde vaeret nok, mener Dr. Helmut Marko.
FOTO: MARK SUTTON/ASTON MARTIN F1 Kørt ud på et sidespor Der er to tyskere på 2021-gridden, men en havde vaeret nok, mener Dr. Helmut Marko.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark