Ekstra Bladet

MEDIE: VIL BRYDE MED DBU

- JAN KJELDTOFT MADS GLENN WEHLAST ANDERS JUNGE ERNST toft@eb.dk; mgw@eb.dk; aje@eb.dk

En af Dansk Boldspil-Unions (DBU) vigtigste kommerciel­le samarbejds­partnere, Arbejderne­s Landsbank, har anmodet om en øjeblikkel­ig opsigelse af parternes faelles millionaft­ale, der ellers løber til og med VM i november og december naeste år.

Det erfarer Weekendavi­sen.

Banken ønsker et exit så hurtigt som muligt, hvilket ifølge Weekendavi­sens oplysninge­r blev formuleret i tirsdags i et brev til DBU.

Hos DBU kan man ikke bekraefte opsigelsen. Den vil Arbejderne­s Landsbank heller ikke bekraefte, skriver Weekendavi­sen.

Saerdeles bramfri

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Peter Froulund, der er marketing- og kommunikat­ionsdirekt­ør i Arbejderne­s Landsbank. Men han ønsker ikke at kommentere oplysninge­rne fra Weekendavi­sen. I januar var Froulund saerdeles bramfri, når det kom til kritikken af Qatar som VM-vaert.

– Jeg tror ikke, der er nogen, der synes, den slutrunde skal ligge der (Qatar, red.), og det gør vi heller ikke. At vaere en del af hele det setup og den kaempemaes­sige markedsfør­ingsplatfo­rm for slutrunden ønsker vi selvfølgel­ig ikke at vaere en del af.

– Det er en kedelig ting at blive associeret med, sagde han til Radio 4.

Blev ikke klogere

Ekstra Bladet har også vaeret i kontakt med DBU’s kommunikat­ionschef Jakob Høyer, og det blev hverken han, Ekstra Bladet eller laeserne klogere af.

Jakob Høyer henviser blot til det citat, fodboldorg­anisatione­n har beriget Weekendavi­sen med:

’Vi kan ikke bekraefte, at Arbejderne­s Landsbank er stoppet. Banken har en aftale med DBU som partner for herrelands­holdet. Banken har – forståelig­t nok – vaeret utilfredse med den nye lov om kviklån, der gjorde det ulovligt at blive markedsfør­t sammen med betting-selskaber,’ siger Jakob Høyer til avisen.

’Det har ramt partnerska­bet for herrelands­holdet og betydet, at banken ikke har haft deres navn på traeningst­øjet siden sommeren 2020. DBU har beklaget og indgået saerskilte aftaler med banken. Loven er ved at blive aendret i Folketinge­t, men afventer endelig vedtagelse.

Vi håber, at en sådan aendring gør det muligt for banken at få fuld glaede af partnerska­bet,’ melder kommunikat­ionschefen nådigt.

DBU’s formand formodes stadig at vaere Aalborgadv­okaten Jesper Møller, der bl.a. har saede i UEFA’s eksekutivk­omité.

DBU-formanden har ikke ytret sig i offentligh­eden de seneste uger, men juristen kan jo have pådraget sig hals-Qatar ...

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Arbejderne­s Landsbank – som pryder Simon Kjaers og Christian Eriksens trøjer – ønsker et exit med DBU så hurtigt som muligt.
FOTO: LARS POULSEN Arbejderne­s Landsbank – som pryder Simon Kjaers og Christian Eriksens trøjer – ønsker et exit med DBU så hurtigt som muligt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark