Ekstra Bladet

HAR VAERET SAMMEN MED MINDST 20 MAEND

Louise har staevnemød­er med maend, som betaler for hendes selskab

- EMMELY SMITH FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ’Louise’ er et opdigtet navn, da den 29-årige kvinde ønsker at vaere anonym. Ekstra Bladet er bekendt med hendes identitet. es@eb.dk

Louise suser hjemad gennem Københavns gader på sin cykel. Det er sent.

□n følelse af spaending bobler i hendes mave. □n brusende rus, som stiger, i takt med at hun bevaeger sig laengere og laengere vaek fra lejlighede­n.

❘ aften har Louise endelig gjort det, hun har taget tilløb til så laenge. Hun er gået på date med en mand, som hun er blevet kontaktet af på en hjemmeside for sugardater­s.

De mødtes i en lejlighed i byen beregnet til formålet. ❘ndretninge­n var anonym, gardinerne trukket for, og der lå håndklaede­r på badevaerel­set, hvis man gerne ville i bad bagefter.

Louise havde skrevet til sin date inden, at han gerne måtte tage styringen. Hun var nervøs, fordi hun ikke havde prøvet det før. De drak et par glas hvidvin. Snakkede om løst og fast. Så havde de sex.

❘nden hun forlod lejlighede­n og hoppede på cyklen, gav han hende pengene i hånden.

Langt tilløb

Mellem to og fem procent af danske unge i alderen 18 til 30 år har erfaringer med såkaldt transaktio­nel sex. □n af dem er 29-årige Louise. Hun oprettede en profil på Sugardater­s.dk sidste sommer. Nogle er singler eller i åbne forhold, andre gifte maend, som holder deres aktivitete­r skjult for konen

– Jeg havde gået og taenkt over det laenge og havde også vaeret inde på hjemmeside­n og lure. Det var spaendende, men også lidt forbudt, fortaeller Louise til □kstra Bladet.

Siden det første møde med manden i lejlighede­n har hun mødtes med omkring 20 forskellig­e maend.

Nogle har hun set en gang, andre flere. Nogle er singler eller i åbne forhold, andre gifte maend, som holder deres aktivitete­r skjult for konen.

– Der er nogle, der skriver lige på og hårdt ’vil du mødes i min bil og vaere sammen i 20 minutter, så får du så og så meget for det’. Det er jeg ikke interesser­et i, siger hun.

– Selvom det ’bare’ er en seksuel relation, er jeg lige så interesser­et i samvaeret, og at der også er fokus på min nydelse. Det er blandt andet det, jeg har brugt sugardatin­g til, altså at blive bekendt med min egen seksualite­t og krop.

Søger spaending

Der er mange forskellig­e årsager til at begynde at sugardate. Nogle gør det for eksempel primaert for pengene, mens andre gør det i søgen efter spaending, bekraeftel­se og for at udleve en fantasi.

For Louise er sidstnaevn­te i fokus.

– Det er selvfølgel­ig dejligt at få nogle penge, men det, jeg synes er fedt ved sugardatin­g, er blandt andet, at der er klarere rammer end ved almindelig dating. Man har aftalt, hvad der kan ske, på forhånd, siger hun.

– Begge parter ved, at det som regel er sex, man er der for. På en almindelig date kan man vaere i tvivl om, hvad den anden vil: Søger de en kaereste, eller vil de bare have sex?

 ??  ??
 ?? FOTO: RUC ?? – Mange af kvinderne, der sugardater, taenker heller ikke på maendene som kunder, men prioritere­r i stedet en mere personlig relation, fortaeller Christian Groes.
FOTO: RUC – Mange af kvinderne, der sugardater, taenker heller ikke på maendene som kunder, men prioritere­r i stedet en mere personlig relation, fortaeller Christian Groes.
 ??  ?? Louise har modtaget hundredvis af beskeder, siden hun oprettede sin profil. Hun skriver med maendene for at finde ud af, om de er interesser­ede i det samme, om de har ting til faelles, og om der er kemi, inden hun eventuelt mødes med dem.
Louise har modtaget hundredvis af beskeder, siden hun oprettede sin profil. Hun skriver med maendene for at finde ud af, om de er interesser­ede i det samme, om de har ting til faelles, og om der er kemi, inden hun eventuelt mødes med dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark