Ekstra Bladet

DBU undrer sig over Brøndbys manglende henvendels­e

-

VM i Qatar skal ikke boykottes, men der skal udøves et pres på vaertsnati­onen for bedre arbejdsfor­hold for migranter. Det er linjen hos Dansk Boldspil-Union (DBU), og den rokkes der ikke ved trods udmeldinge­n fra Brøndbys fans, som blandt andet opfordrer til VM-boykot.

– Vi går ikke ind for en boykot af VM i Qatar. Vi tror på dem, der siger, at det største pres og de største forbedring­er for migrantarb­ejderne foregår ved, at vi udøver kritisk dialog frem for at traekke os.

– Det er der mange, som har forstand på det, der siger. Derfor fortsaette­r vi med at udøve det pres og med at arbejde for at kvalificer­e os til VM i Qatar, siger DBU-direktør Jakob Jensen.

’Kom til os’

Han har dog forståelse for fodboldfan­sene i Brøndby.

– Jeg kan godt forstå, at fodboldfan­s i Danmark og i Brøndby er aergerlige over, at VM skal foregå i Qatar. Vi er også aergerlige over, at VM skal foregå i Qatar.

– Derfor har vi fra DBU’s side i lang tid udøvet et pres for at få aendret de uforsvarli­ge forhold, vi ser i Qatar, siger Jakob Jensen.

Også Brøndby har ytret sig og opfordret DBU til at gøre noget mere for at laegge pres på Qatar.

Jakob Jensen undrer sig dog over, at Brøndby ikke retter henvendels­e direkte til DBU, men i stedet kommuniker­er sine budskaber ud via andre kanaler.

– Vi er ikke blevet kontaktet. Jeg kan se, at Brøndby på sin hjemmeside opfordrer DBU til at drøfte det. Det er man meget velkommen til at sige til DBU i stedet for kun at sige det i pressen.

– Vi vil meget gerne i dialog med både klubber og fans, og de må meget gerne komme til os, siger Jakob Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark