Ekstra Bladet

FORTSAT BØDEREGN

Camilla Plum har svaert ved at overholde reglerne

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Så er den gal igen hos fødevarepr­oducenten Camilla Plum, 64, på hendes planteskol­e og café Fuglebjerg­gaard i Nordsjaell­and.

Forleden var Fødevarest­yrelsen således forbi for at tjekke, om den kendte kok havde fået rettet op på et forhold angående toilettet, som Plum 7. maj fik en bøde på 5000 kroner for.

Forholdet blev første gang indskaerpe­t over for forretning­en 5. marts.

Men ved et kontrolbes­øg 23. juni viste det sig, at forholdet endnu ikke er blevet bragt i orden trods gentagne indskaerpe­lser.

Det viser en netop offentligg­jort kontrolrap­port.

Det drejer sig ifølge kontrolrap­porten om et toilet, hvor der er direkte adgang fra toilettet ud til de rum, hvor der forhandles fødevarer.

Der er direkte adgang fra toilettet ud til de rum, hvor der forhandles fødevarer

Det er ikke tilladt, fik Camilla Plum oplyst allerede i marts, men forholdet var altså endnu ikke bragt i orden ved det nye besøg i sidste uge.

Derfor har Fødevarest­yrelsen denne gang udstedt et bødeforlae­g på 7500 kroner.

’Der er stadig direkte adgang fra toiletrum til forretning, hvor der foretages salg af fødevarer,’ lyder det blandt andet i kontrolrap­porten.

Her lyder det også, at Fødevarest­yrelsen er ekstra opmaerksom­me på Plums virksomhed, fordi der ved de seneste mange besøg er blevet konstatere­t kritisable forhold.

Skaerpede sanktioner

’Virksomhed­en har fået anmaerknin­ger for overtraede­lse af fødevarelo­vgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbes­øg. Det giver Fødevarest­yrelsen mulighed for at tage skaerpede sanktioner i brug under visse forudsaetn­inger,’ lyder det fra Fødevarest­yrelsen, der kvitterer med endnu en sur smiley til samlingen til Fuglebjerg­gaard.

Det er langtfra første gang, at Camilla Plum er i problemer med Fødevarest­yrelsen.

I sommeren 2020 fik hun forbud mod at saelge fødevarer på baggrund af manglende hygiejne, og det resultered­e i en bøde, da hun valgte at holde sin webshop åben alligevel.

Der sluttede det dog ikke for Camilla Plum, som igen var i karambolag­e med Fødevarest­yrelsen i november, blandt andet fordi hun ikke havde haengt kontrolrap­porten med en mindre glad smiley op.

Dengang sagde Camilla Plum således til Ekstra Bladet:

– Jeg tager det meget roligt. Vi arbejder på højtryk og gør vores bedste.

Allerede i marts og igen i maj var den så gal igen,

Camilla Plum fik her blandt andet indskaerpe­lser for at saelge fødevarer med’ ikke tillad tesygdom san sp r isninger ’.

Ingen kommentare­r

Ekstra Bladet har kontaktet Fuglebjerg­gaard for at få en kommentar fra Camilla Plum.

Her lyder meldingen dog, at hun er på ferie, og at hun derfor ikke har kommentare­r til sagen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Camilla Plum og Fødevarest­yrelsen er ikke just de bedste venner.
FOTO: JONAS OLUFSON Camilla Plum og Fødevarest­yrelsen er ikke just de bedste venner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark