Ekstra Bladet

Rockers forsvarer: Ulovlig aftale om nedsat straf

-

Den dømte Satudarahr­ockers forsvarer, advokat Danni Richter Larsen, oplyste efter dommen til Ekstra Bladet, at selvom de er tilfredse med, at retten ikke fandt den 31-årige rocker skyldig i kokain-forholdet på 100 gram kokain og ikke idømte ham et opholdsfor­bud for Satudarah i Danmark, som anklageren havde anmodet om, er sagen ikke slut.

Sagen er anket til frifindels­e i Østre Landsret, og her kommer et vidnes rolle til at spille en afgørende rolle i forsvarets procederin­g af sagen.

Et kronvidne har nemlig spillet en afgørende rolle i optrevling­en af komplekset.

– Vi mener ikke, at vidnet, hvis udsagn sagen er baseret på, er trovaerdig­t. Det bliver temaet i landsrette­n, siger Danni Richter Larsen.

Vidnet, som han omtaler, er en 31-årig, der slap med otte års faengsel i en tilståelse­ssag.

Lovet mild straf?

Ifølge Danni Richter Larsen forsøgte han under retssagen at argumenter­e for, at politiet havde indgået en ulovlig aftale om, at vidnet ville få en strafrabat mod at afgive forklaring mod hans klient.

Selvom det i Danmark er muligt for retten at formilde straffen, hvis en tiltalt har hjulpet politiet med oplysninge­r, er det ikke lovligt at lave den slags aftaler på forhånd. Retten i Naestved fandt dog ikke, at der var sket en ulovlig aftale i denne sag, men det ønsker forsvarere­n nu at bringe op i ankesagen i landsrette­n.

Hentet af flere kurerer

17. december sidste år tilstod den 31-årige i et lukket retsmøde, at han på foranledni­ng af Satudarah-rockeren modtog de 125 kilo amfetamin på Centervej i Sorø og transporte­rede de fem kasser til en landejendo­m i Slagelse.

To dage senere blev to partier på ti og 50 kilo amfetamin – igen efter aftale med rockeren – hentet af flere kurerer. Da politiet slog til 12. maj, lå der stadig 62 kilo amfetamin på landejendo­mmen.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den dømte rocker slipper for et forbud mod at besøge Satudarahs klubhuse og tilholdsst­eder. Her fra en fest hos klubben i Brøndby.
FOTO: KENNETH MEYER Den dømte rocker slipper for et forbud mod at besøge Satudarahs klubhuse og tilholdsst­eder. Her fra en fest hos klubben i Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark