Ekstra Bladet

Stjålet Picassomal­eri fundet

-

GRAEKENLAN­D: Et maleri af den spanske kunster Pablo Picasso, som blev stjålet for ni år siden, er blevet fundet naer den graeske hovedstad, Athen. Et andet maleri af den hollandske maler Piet Mondrian er også blevet fundet.

Begge malerier blev stjålet fra Graekenlan­ds nationalga­lleri under et nøje planlagt kup i 2012.

Her brød tyve ind i galleriet og fik de to malerier med sig. Picassos maleri er fra 1939 og har titlen ’Kvindehove­d’.

Det blev doneret til galleriet af Picasso selv i 1949. Maleriet af hollandske Mondrian er fra 1905 og er kaldt ’Mølle’.

Under kuppet aktiverede tyvene galleriets alarmsyste­m flere gange, før de brød ind i bygningen i de tidlige morgentime­r. Mens vagten slukkede alarmsyste­met, udførte tyvene kuppet.

Haervaerk mod malerierne

For at gøre flugten nemmere skar tyvene malerierne ud af rammerne. Billederne er blevet fundet i en kløft i et landområde­t Keratea, 45 km sydøst for Athen.

Politiet valgte i februar at genoptage eftersøgni­ngen af malerierne, selvom eksperter vurderede, at det nok ikke laengere var i Graekenlan­d.

En graesk mand er blevet anholdt, og en anden eftersøges stadig.

Maleriet vurderes at vaere omkring 16,5 millioner euro vaerd.

Det har en saerlig vaerdi for Graekenlan­d. Picasso donerede det til landet for at belønne modstanden mod Nazityskla­nd under Anden Verdenskri­g.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? De to fundne malerier. Picassoen til venstre er absolut det mest kostbare. Ca. 123 mio. kroner er det vaerd. Det andet er af hollandske Mondrian.
FOTO: RITZAU SCANPIX De to fundne malerier. Picassoen til venstre er absolut det mest kostbare. Ca. 123 mio. kroner er det vaerd. Det andet er af hollandske Mondrian.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark