Ekstra Bladet

BØRN I EN FANGELEJR HAR ALDRIG FRI

- Marie Vibe Teglvaenge­t 52 Brovst

Til statsminis­teren, justitsmin­isteren og udenrigsmi­nisteren.

Efter adskillige, skriftlige henvendels­er fra mig til jer ministre er svaret stadig rungende tavshed.

Nu er det sommer. I kan undskylde jer med ferie. Som året før, og årene før.

Jeg vil tale til jer og fortaelle.

Et barn i en fangelejr har aldrig fri.

Aldrig nogensinde. Ikke engang i drømme, for de har ikke drømme, men mareridt.

Så jeg beder jer igen svare på et nu eksistenti­elt spørgsmål: Hvor bliver de danske børn fra de kurdiske fangelejre i Syrien af ?

Hvor bliver deres foraeldre med uomtvistel­ig dansk tilknytnin­g af ?

Vi taler om de medborgere, som I og den forrige regering har svigtet. Dem der efter op til fem år stadig befinder sig bag hegn med angst, sygdom og en isnende kulde fra omverdenen.

Vi taler om, at I har lovet at hjemtage dem, hvis statsborge­rskaber I ikke kunne fratage. Selvom jeg aner og ved, at netop det var jeres grundlovss­tridige ønske.

Vi taler om, at I ikke VIL hjemtage de andre mødre, hvis statsborge­rskaber I har frataget uden om domstole og med tilbagevir­kende kraft. Reelt totalt illegitimt.

Netop her er der da tale om udvisning til lande med dødsstraf. Det er det, I selv kalder ’rigtig humanisme’.

Hvor bliver de danske børn fra de kurdiske fangelejre i Syrien af?

Vi taler om de medborgere, som I og den forrige regering har svigtet

PET udtaler ikke blot en alarmerend­e bekymring for en IS-kidnapning af de helt små danske børn, de taler også om den stigende fare for radikalise­ring og terrorisme fra de op til 45 mennesker med dansk tilknytnin­g i fangelejre­ne.

Dem vil I ikke tale om. Og netop den risiko for ødelaeggel­se af de liv, der er involvered­e i fangelejre­ne, og alle de liv der er fare for herhjemme, vil I helst tie ihjel.

Det er en meget talende tavshed.

Jeg taler om menneskere­ttigheder, der gaelder for alle. Jeg taler om jeres, denne og den forrige regerings utåleligt lange ’ferie’ fra jeres ansvar. Samt et folketings­flertals foragt for alle børns ret til liv. Til leg. Til latter. Imens naegter I at tale om, at samtlige valide institutio­ner og organisati­oner, for laengst har dokumenter­et og verificere­t, at alle endnu levende med danske rødder i Syrien – mennesker med navne, ansigter og mareridt, hvor I har drømme – er et dansk ansvar.

At hjemtage, modtage, varetage og eventuelt dømme ved en dansk domstol.

Det er ikke blot det sikreste, det er også det mest naestekaer­lige, det juridisk rigtige, det lovmaessig­t korrekte og det eneste rigtige svar.

Det ér løsningen. Uanset om man er en fortvivlet kurder, FN-begejstret, retsstatse­lskende dansker, fortvivlet bedstemor eller minister, som vil tjene landet og loven og ikke populismen og tavsheden.

I taler kun udenom. Det gør I via forhalinge­r og underkende­lser.

Mens vi og jeg insisterer på at tale om jeres åbenlyse konvention­sbrud og en reel underminer­ing af alt det anstaendig­e, som Danmark endnu kunne stå for.

Vil I kun understreg­e jeres manglende erkendelse af de ofre, kurderne har lidt, og børnestats­ministeren­s fatale mangel på forståelse for, hvad der er menneskeli­gt muligt at kapere.

I vil aldrig blive fri, og jeg med jer vil aldrig som kristen medborger blive fri for en klaebende skyld, en uafvaskeli­g arvesynd og en ufri følelse af uret, før I har leveret.

Og selv efter det vil det vare en uendelighe­d, før børnene og foraeldren­e og jeg med dem vil vaere fri i vore sjaele i en dansk sommer. Med liv, latter og leg.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Regeringen nøler stadig med hjemtagels­en af danske børn og deres mødre i syriske fangelejre.
FOTO: RITZAU SCANPIX Regeringen nøler stadig med hjemtagels­en af danske børn og deres mødre i syriske fangelejre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark